"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Kadro Değerlendirmesi - 2

0 yorum

Kadro değerlendirmesini yaptığım yazı dizisinde bugün orta saha ve forvet oyuncuları hakkında düşüncelerimi yazacağım.

Orta Saha :

Felipe Melo : Melo bildiğiniz gibi 2 sezondur kiralık olarak forma giyiyordu. İlk geldiği sezon çok üst düzey bir performans gösterip Selçuk ile birlikte orta sahanın sigortası niteliğinde görev yapmıştı. Ondan sonraki sezon herkes bonservisinin alınacağını düşünürken o yine kiralık olarak ama çok geç takıma katılmıştı. Bu da performansını kötü etkileyip ancak sezonun ikinci yarısında kendini bulabilmişti. Bu sezon artık bonservisi alındı. Takıma geçen seneye göre daha erken bir zamanda katıldı. Yavaş yavaş form tutmaya başladığını izlediğimiz hazırlık maçlarından anlıyoruz. Eminim süper kupa finaline tamamen hazır olarak çıkacaktır. Ondan yine beklentiler çok büyük.

Hamit Altıntop : Hamit aslında Galatasaray'a gelmeden önce oyununu sevdiğim bir isimdi. Ama Galatasaray'da bir türlü bekleneni veremiyor bence. Belki tam olarak mevkisinde oynamadığı için böyle sorunlarla karşılaşıyor. O kesinlikle bir kanat oyuncusu değil. Ki çoğu zaman orta sahanın ortasına kayıyor maç içinde. Ama çok koşuyor ve mücadele ediyor. Bu da her ne kadar olumsuz yanları olsa da onu Fatih Terim'in değişmezleri arasına sokuyor.

Selçuk İnan : Onun hakkında çok birşey söylemeye gerek yok. O çok özel bir oyuncu. Tekniği ve zekası birleşince çok harika işler yapıyor. Bu sezon yine takımın beyni olmaya devam edecek.

Wesley Sneijder : Basının haberlerine göre bu kamp döneminin en çalışkan ismiydi. Oynadığı hazırlık maçlarında da attığı gollerle bunu doğruladı. Bence o bu sene bizim için yeni bir transfer gibi. Eğer istediğimiz verimi Sneijder'den alabilirsek çok şey değişir ki Sneijder de önümüzdeki sene dünya kupasında yer alabilmek için elinden gelenin en iyisini sergileyecektir. Çünkü bu onun son dünya kupası olabilir.

Albert Riera : Çoğu zaman aldığı maaş nedeni ile eleştiriliyor. Evet sanki biraz fazla maaş veriliyor kendisine. Ama bence takımın iyileri arasında. Hiç bilmediği bir mevki olan sol bek mevkisinde koca bir sezon geçirdi. Ve elinden gelenin en iyisini verdi. Bence zekası ve yetenekleri birleşince çok iyi işler yapabiliyor. Tek sorunu futbolun defansif yönünü iyi yapamamsı. Bu da onun suçu değil zaten. Ofansif anlamda çok iyi işler yapıyor. Eğer bir sol bek alınmazsa bence yine elinden gelenin en iyisini sergileyecektir.

Kazım ve Erman Kılıç : Kazım'dan bahsedelim önce. İlk sezon Fatih Terim'in ona olan güvenini boşa çıkardı. Aldığı forma şanslarını iyi değerlendirmedi. Geçen sezon kiralık olarak gönderildi. Bu sezon takıma tekrar katıldı. Eğer gönderilmezse Türk rotasyonunda kullanılacaktır. Erman Kılıç'da bu zamana kadar çeşitli anadolu kulüplerinde oynadı. Ve oynadığı takımlarda her zaman takımın en önemli isimlerinden oldu. Bence iyi bir transfer oldu. O da Türk rotasyonunda iyi işler yapacaktır.

Yekta ve Emre : Emre Çolak her zaman yeteneklerini takdir ettiğimiz bir oyuncu. Ama kendisini bir türlü ileriye taşıyamıyor. Bu kamp döneminin iyilerinden biriydi. Fatih Terim gibi bir şansı varken bence bunu iyi kullanmalı. Yine forma şansı bulacaktır. Bunları iyi değerlendirmeli. Yekta da takımın yetenekli isimlerinden. O da zaman zaman forma şansı bulacaktır. Kendisini hazır tutmasında yarar var.

Engin Baytar : Geldiği ilk sezon çok iyi işler yaptı. Terim'in değişilmez isimlerinden biri oldu. Ama geçen sezon süper kupa finalinde yaptığı hata ona çok pahalıya mal oldu. Yetenekleri her zaman var. Kendisini sadece futbola verdiği zaman takımın önemli isimlerinden biri olacaktır. Terim ona güvenini sözleşmesini uzattırarak gösterdi. Bence kendi kariyeri için bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Nordin Amrabat : Çok büyük umutlarla bizzat Fatih Terim tarafından istenildi. Geçen sezon ligde beklenen performansın altında kaldı. Zaman zaman iyi performanslar göstersede istenilen seviyeye  çıkamadı. Ama şampiyonlar ligi maçlarında çok kritik anlarda kritik asistler yaparak kendini affettirdi. Bu sezonun hazırlık dönemini iyi geçiren isimlerden. Özellikle dünkü Porto maçında en beğendiğim isimlerin başında geliyordu. Keşke şu 6+0+4 gibi saçma sapan bir kural olmasaydı da her zaman kadroda en azından yedek kulübesinde yer alabilseydi.

Forvetler : 

Elmander : Geldiği sezon takımın vazgeçilmezi oldu. Terim'in oynattığı sistemde belki de takımın en önemli oyuncusuydu. Savunma yapmayı forvet hattından başlattığımız bir sezondu 2 sene önce. Ve bu taktikle rakipleri iyice boğan bir oyun sistemimiz vardı. Elmander geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklardan dolayı istenilen performansı sergileyemedi. Bu sezon da pek beklenilen sevide değil. Bence Galatasaray'daki misyonun çok başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Didier Drogba : Ondan çok fazla bahsetmemize gerek yok. Takımın abisi. Tecrübesi ve yetenekleri ile bu sezon en önemli silahımız olacak. Hazırlık dönemini de iyi geçiriyor. Takımın vazgeçilmezi. Yüksek topları harika bir şekilde indiren, arkadaşlarını pozisyona sokan, top saklayabilen ve takımı ileri taşıyabilen komple bir oyuncu. Çare Drogba diyorum :)

Burak Yılmaz : Çok büyük yeteneklere sahip. Özellikle hız ve son vuruş konusunda usta bir ayak. Ama maçlara biraz daha kendisini vermesi lazım. Türk futbolunun ondan beklentisi çok yüksek. Kendisini çok geliştirdi ama bu kadarla yetinmeyip kendisini daha ileriye taşıması lazım. Son iki sezonun gol kralı. Bu sezon da takımın en önemli gol silahı olmaya devam edecek.

Umut Bulut : Umut geçen sezon başarılı bir performans gösterdi. Özellikle ligin ilk yarısında attığı gollerle takımı taşıyan isim olmuştu. Bitmek bilmeyen bir enerjisi var. Önde basma oyununu çok iyi gerçekleştiriyor. Bu sezon yine takımın önemli gol ayaklarından biri olacaktır.

Dilimizin döndüğünce, parmaklarımızın yazdığınca bir değerlendirme yapmaya çalıştım. Umarım güzel bir yazı dizisi olmuştur.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-