"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Süper Kupa | Galatasaray - Fenerbahçe

0 yorum

Yine bir derbi daha geldi çattı. Son iki sezonun lig ve kupa şampiyonu olan bu iki takım yine bir süper kupa finalinde karşı karşıya. Yine olaylarla dolu bir maç olacağı düşüncesindeyim. Her ne kadar maç öncesi kaptanlar ve teknik direktörler sağduyulu açıklamalar yapsa da maç içinde yaşanan olaylara bazı oyuncuların verdiği tepkiler yüzünden bu durum hiçbir zaman gerçekleşemiyor. Ben yine böyle bir maç olacağını düşünüyorum. 

Teknik direktörler açısından da sıkıntı büyük. Başlarında 6+0+4 gibi bir saçmalık var. Bakalım bu sorunu nasıl aşacaklar. 

Açıkcası Türk futbolunu doğru düzgün yönetemeyenler yüzünden bir türlü düzlüğe çıkamıyor. Haksız olsa bile güçlüyü yaşanan olaylardan kurtarmak için Türk futbolunun prestijini yıkıyorlar.

Ekibimizde Dany, Riera ve Elmander Kayseri'ye götürülmediler. Tabi bu hemen Arda ve Carlinhos transferi konusunda kafaları kurcalıyor. Şuan için girişimlerin olduğu bilinmekte ama henüz somut bir haber yok.

Fenerbahçe iki resmi maç oynadı Salzburg'la ve bence istenilen görüntüyü veremedi her ne kadar turu
geçseler de. Çok fazla pozisyon verdiklerini ve oyunu ellerinde tutamadıklarını gördük. Salzburg biraz daha
tecrübeye sahip bir takım olsaydı Fener'in işi çok zorlaşacaktı. Şimdi karşılarında Arsenal gibi Şampiyonlar Ligi'nin müdavimi bir takım var. Neler olup biteceğini hep beraber izleyeceğiz.

Kısacası Fenerbahçe şuan tam oturmuş bir takım değil. Sağ bekte Gökhan Gönül'ün eksikliği çok fazla hissediliyor. Sol bek tarafı çok aksıyor. Kadlec çok zayıf bir oyuncu görüntüsünde. Savunmanın ortasını ise Alves toparlıyor. Ama kanatlardan gelen akınlarda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. O nedenle Amrabat kozu mutlaka kullanılmalı.

İleri uçta ise etkili bir Fenerbahçe var. Sow ve Webo her an gol bulabilecek ayaklar. Dikkat etmek gerek. Orta alanda ise kıyasıya bir mücadele olacak. Daha klas ayaklara biz sahip olmamıza rağmen Fenerbahçeli oyuncular bizden daha hırslı gözüküyor her zaman. Buna dikkat etmemiz lazım.

Şimdi dönelim bize. Hazırlık döneminde çok ciddi maçlar oynadık. Çok ciddi bir turnuvaya katıldık. Bunlar bizim için çok yararlı oldu kanaatindeyim. Özellikle Emirates Cup da takımı iyi bir şekilde gözlemleme şansımız oldu.

İleri uçta etkiliyiz. Drogba bu sene çok daha hazır ve belki de en iyi sezonlarından birini yaşayacak. Sneijder keza aynı şekilde. Takımın maestrosu olmaya aday. Çok hazır ve fit durumda. Amrabat kamp döneminin bence yıldızlarından. Çok fazla şans bulacak. Ve bugün de şans bulabilir ki Fenerbahçe'nin aksayan bek savunmasında önemli işler yapabilir.Orta alan iyi durumda. Savunmanın göbeğinde Dany varken büyük sıkıntılar göze çarpıyordu. Ancak Chedjou ve Semih'in son maçlarda ortaya koydukları performans büyük bir oh çekmemizi sağladı.İkisi iyi bir uyum içindeler. Ve iyi işler yapacaklar.

İlk on bir tahminine geçelim :

Muslera
Eboue/Hamit - Chedjou/Gökhan - Semih - Hakan/Erman
Emre - Melo - Selçuk - Amrabat
Sneijder
Drogba

Gördüğünüz gibi bizim kafamız bile net değil. Fatih Terim ne yapsın. Amrabat'ın oynayabilmesi için Eboue muhtemel tribüne çıkacak isim olacak. Öyle olursa Hamit sağ beke geçecek. Bu durumda Emre Çolak kanatta forma şansı bulacak ki o da hazırlık döneminde üst düzey performans gösterdi. Muslera, Semih, Melo, Selçuk, Sneijder ve Drogba'nın yerleri garanti. 4 yabancı saydık. Kalan iki isim hala daha muamma. Takımın en önemli gol ayağı Burak ise yaşadığı sakatlık nedeni ile yedek oturacaktır. Oyunun gidişine göre son 30 dakikada izleyebiliriz onu da.

Bakalım maç saatine yakın her şey belli olur. Benim tahminlerim bu denli karışıkken teknik heyet ne durumdadır kim bilir.

Geçen sene ki süper kupa maçını 3-2 kazanmıştık. Bu sene de müzemize götürmek istiyoruz bu kupayı. Her şeyden önce lig öncesi müthiş bir moral kaynağı olacak. Hem kupa alacaksın hem de ezeli rakibini devireceksin. Bu tam bizim işimiz bence :)

Ben takıma inanıyor ve güveniyorum. Umarım yanılmam ve bir kupa ve derbi sevinci daha yaşarız.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-