"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Emirates Cup | Galatasaray 1-0 Porto

0 yorum

Emirates Cup'ın açılışı yapıldı. Galatasarayımız Porto'yu, Felipe Melo'nun attığı penaltı golü ile yenmeyi başardı.

Mücadeleye 8 yabancı ve şu 11 ile başladık :

Muslera
Eboue - Chedjou - Dany - Hakan
Melo - Selçuk
Hamit - Sneijder - Amrabat
Drogba

İlk yarının başında topa biraz sahip olarak başladık. Ancak Porto'nun önde basması ve sürekli hareket halinde olup başarılı paslar yapması bizi takım savunması olarak zor durumda bıraktı.

Özellikle topu oyuna sokarken çok zorlandık ve sık sık pas hatası yapıp top kaybettik.

Porto iyi pas yapan, önde etkili pres yapabilen, genç ve dinamik bir ekip olarak karşımıza çıktı. İlk yarıda da istedikleri gibi oynadılar. Pozisyonlar buldular.

18. dakikada son iki maçtan ötürü diken üstünde bulunan  Dany yine penaltıya sebebiyet verdi. Ama bence burda bütün suçu Dany'nin üzerine yüklememek gerek. Takım savunması olarak büyük sıkıntılarımız var. Nitekim penaltının gerçekleştiği pozisyon hafif Eboue'nin tarafından gerçekleşti. Kademe eksikliği de ortaya çıkınca Dany zor durumda kaldı. Ya bırakacaktı ya da penaltıya sebebiyet verecekti. İkinci şık oldu. Penaltı olduğunda aklıma direk olarak Muslera'nın şampiyonlar liginde Nani'nin penaltısını kurtarması geldi. Ve o an penaltıyı kurtaracağından emin oldum. Düşündüğüm gibi oldu Muslera penaltıyı çıkardı.


İlk yarıda atak olarak aklımda kalan tek pozisyon ise Drogba çektiği mükemmel şuttu.

İlk yarıda cidden kötüydük. Özellikle Hamit bir ara beni yine çileden çıkardı. Topu ayağına aldığında pozisyonu yavaşlatmalar, topu ezmeler halen devam ediyor. Bunlar aşması lazım artık. Ama kanat işini pek beceremiyor gibi. Zaten çoğu zaman ortaya doğru kayıyor. Gerçek bir kanat oyuncusu değil.


Melo'da ilk yarı birkaç top kaybı yaptı. Ama yavaş yavaş toparlayacaktır. Onun iyi olduğu dönemlerde Galatasaray takım olarak çok iyi işler yapıyor. Ona her zaman ihtiyacımız var.

İlk yarı bitiminde soyunma odasında bir Fatih Terim ayarının çekileceği belliydi. Nitekim ikinci yarının başlaması ile bu ayarın gerçekleşmiş olduğunu gördük.

İkinci yarının başlaması ile özellikle sol kanattan Amrabat, Sneijder ve Drogba üçlüsünün arasından önemli ataklar yaptık. Takım savunması anlamında da ilk yarı ile ikinci yarı arasında çok büyük farklılıklar vardı. İkinci yarıdan muazzam bir takım savunması örneği gösterdik.

Eboue'nin de o bilinen ileri çıkışları başladı. 70. dakikada Eboue yine çalımlarla ilerlerken ceza sahası içinde yere düşürüldü. Penaltı geldi. Melo topun başına geçti ve topu ağlarla buluşturdu.

İkinci yarıda Galatasaray özüne döndü. Sanıyorum ki ligde ve süper kupa finalinde oynanacak olan oyun bu olacaktır. Zamanla bu oyun rakip takımlar için boğucu bir hal alacaktır.

Bugün sol bekte Hakan Balta'yı gördük. Aslında onu bugünkü kadro değerlendirmesi yazımda çok eleştirdim. Geçmişe göre tek eksiği koşu hızı gibi duruyor. İkili oyunlarla hızlı olan futbolculara karşı bariz bir şekilde çaresiz kalabiliyor. Geriye dönerken yavaş kalıyor. Ama bahsettiğimiz iyi Hakan bundan 5 sene öncesi falandı. O yüzden çok da üzerine gitmemek gerek. Ama ligde çokça forma şansı bulabilir.

Ama 1 hafta sonra işin gerçeğine dönmemiz gerekecek. Bugün 8 yabancı ile oynadık. Ama 1 hafta sonra Fenerbahçe maçında bu sayı 6 ya inmek zorunda. Tribüne çıkacak oyunculardan biri Dany olabilir. Semih o bölgede önemli bir isim. Onun dışında Amrabat bence iyi bir hazırlık dönemi geçirse de kesik yiyebileceklerin başında. Eboue'den kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum Terim'in. Bakalım ilerleyen günler bunu gösterecek bize. Ama şu var ki süper ligdeki teknik direktörler bu sezon futbolla uğraşmaktan çok matematikle uğraşacaklar. TFF Türk futbolunu başarısızlığa götürmekte kararlı.

Lutfi Arıboğan'ın dün sorduğu soruyu ben de soruyorum :

"Yerel mi olacağız global mi?"

Galatasaray 1-0 Porto maçın geniş özeti :

http://www.ligtv.com.tr/haber/macin-ozeti-burada-10

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-