"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Kadro Değerlendirmesi - 1

0 yorum

Galatasarayımızın hazırlık dönemi artık bitmek üzere. Ben de kendimizce futbolcuları değerlendirmek istedim. İlk yazıda kale ve savunma mevkileri hakkında yazıyor olacağım. Bakalım nasıl düşünceler ortaya çıkacak.

Kaleciler :

Fernando Muslera : Kampa Konfedarasyon kupası nedeni ile geç katıldı. Napoli maçında 2 gol yedi ve kırmızı kart gördü. Ama o maçı ölçü olarak almamak gerek. Muslera'yı fazla değerlendirmeye gerek yok. Bu sezon yine vazgeçilmezimiz olacak.

Eray İşcan : Muslera gelesiye kadar maçlarda takımın kalesini korudu. Gelecek vaadeden bir isim ama daha çok çalışması ve kendini geliştirmesi lazım. Taffarel gibi bir fırsat varken bunu iyi değerlendirmesi lazım. Türkiye Kupası maçlarında sık sık kalede göreceğiz sanırım.

Aykut Erçetin : Sanırım bir maçın ikinci yarısında oynadı sadece. Uzun yıllardır takımda ama beklenen patlamayı gerçekleştiremedi hiçbir zaman. İçerden bir tanıdığı olduğu konusunda şüphelerim var. Bu kadar uzun yıllar oynamadan kalması başka türlü açıklanamaz. Türkiye Kupası maçlarında zaman zaman onu da görebiliriz kalede.

Defans :

Gökhan Zan : Geçen sezonun son haftalarında takıma büyük katkı sağladı. Bunun neticesinde sözleşmesini uzatmayı başardı. Türk oyuncuların çok değerli olduğu bu sezonda takımda tutulması önemliydi. Tecrübesiyle önemli bir rotasyon oyuncusu olacaktır.

Dany : Geçen sezonun en başarılı isimlerindendi. Gerçekten iyi bir sezon geçirdi. Ama bu ara ona pek yaramamış gibi. Hazırlık maçlarında hatalarıyla en çok göze batan isimdi. Ama iki üç hazırlık maçı ile de onu yargılamamak lazım. Bence bu kötü dönemi atlatıp form tutup o bölgedeki rekabette öne çıkabilecek isimler arasına girecektir.

Chedjou : Fransa'da yılı en iyi savunmacısı etiketiyle transfer edildi. Basında söylenenlere göre Terim'in en çok istediği oyuncuların başında geliyordu. Ve alındı. Kaliteli bir kumaşının olduğu belli. Ama uyum sürecinde biraz zorlandı sanırım. Yavaş yavaş bunu aşıp Popescu, Bülent Korkmaz ve Ujfalusi gibi defansın değişmez isimlerinden biri olacaktır.

Hakan Balta : Son yıllarda inanılmaz düşen bir performansı var. Eski Hakan yok artık. Bu nedenle sol bekte Riera'yı görüyoruz. Türk oyuncu rotasyonunda kullanılacak isimler arasında yer alıyor. Türkiye kupası maçlarında ve bazı lig maçlarında kendisini görebiliriz. Ama dediğimiz gibi eski Hakan yok. Saç baş yoldurabilir.

Semih Kaya : Hazırlık dönemi öncesi gözünden çok talihsiz bir şekilde yaralandı. Kamp döneminin büyük bir bölümünü kaçırdı. Ama ben kısa sürede form tutup yabancı defans oyuncusunun yanında banko görev alacağını düşünüyorum. Semih Galatasaray'ın geleceği.

Eboue : Galatasaray'a geldiği ilk sezonda şampiyonluğun baş mimarlarındandı. Fatih Terim'in istediği tabiri caizse yardıran bek tanımına tam olarak uyuyordu. Geçen sezon çok inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Bu hazırlık döneminde de umursamaz tavıları oldu zaman zaman maç içinde. Zaman zaman kesik yiyebileceğini düşünüyorum bu sezon. Ama Terim ondan vazgeçmeyebilir de. Bakalım izleyip göreceğiz.

Sabri : Galatasaray'ın çocuğu. Uzun yıllardır takıma hizmet ediyor. Ve her zaman oyuna girip bir şeyler yapabilecek nitelikte bir oyuncu Sabri. Yürekten mücadele eden yegane oyunculardan. Galatasaray'ın ona her zaman ihtiyacı olabilir. Çoğu zaman forma şansı bulacağını düşünüyorum. Kendisini sürekli hazır tutması gerek.

Yazının ilk bölümünü burda bitiriyorum. Orta Saha'ya girişirsek bu yazı çok uzayacak. O nedenle orta saha ve forveti yarına bırakıyorum.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-