"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Nostalji #2 - Galatasaray - Real Madrid (Süper Kupa)

0 yorum

Nostalji bölümündeki ikinci yazımızda 2000 Süper Kupa finaline dönüyoruz. Bu hafta içi hazır Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynayacakken bu süper finalden bahsetmenin güzel olacağına kanaat getirdim.

Sene 2000 .. Galatasaray 4 sene üst üste şampiyon olmuş ligde. Ardından Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. olarak UEFA Kupası'nda yoluna devam etmiş. Namağlup olarak finalde İngiliz devi Arsenal'i yenmiş. Ve Türkiye'ye tarihindeki en büyük ve tek avrupa şampiyonluğunu getirmişti.


UEFA Kupası avrupanın 3. numaralı kupası. Şampiyonlar Ligi ise 2 numaralı kupası. Bu konu hakkında görüşler değişebilir. Şampiyonlar Ligi kupası tabiki en üst seviyelerdedir ancak avrupada verilen diğer kupa olan UEFA Kupasını alanı da yenerek bu büyüklük kanıtlanabilir.

O sene az önce bahsettiğimiz gibi Galatasaray UEFA Kupası'nı alıp ülkemizi bayram yerine çevirmişti. 4 yıllık yerel başarının ardından gelen bu uluslararası başarı Galatasaray'ın marka değerini tavan yaptırmıştı. Önce teknik direktörümüz Fatih Terim'i Fiorentina'ya kaptırdık. Ardından UEFA Kupası'nın en büyük mimarlarından Hakan Şükür'ü İnter'e yolladık. Yerlerine Mario Jardel ve Lucescu gelmişti.

Jardel Galatasaray tarihindeki en pahalı transfer olma özelliğini hala koruyor. Ve bunu hakettiğini de final maçındaki performansında göstermişti.

Şimdi gelelim finale. O zamanlar yine küçüktüm. 8 yaşındaydım sanırım. Ama nostalji başlığı altında ilk yazımda belirttiğim gibi babam bana çok iyi aşılamıştı Galatasaray sevgisini. Hiçbir maçı kaçırmıyordum neredeyse.

O sene Ağustos ayında oynanan finalde memleketimize gitmiştik. Şans bu ya eve döneceğimiz vakite denk gelmişti maç günü. Tam saati hatırlamıyorum ama sanırım maç başladıktan 30 ya da 45 dakika sonraydı otobüs. Biz maçın heyecanına öyle dalmışız ki tahmin edebileceğiniz gibi otobüsü kaçırmıştık.

41. dakikada Jardelin attığı penaltı golünden sonra hemen otobüsü arayıp son durumu öğrendik. Neyse ki otobüs 15 dakika geç kalkmış ve 20-30 dakika yol alabilmişti. Devre arasına gelmeden hemen otobüse yetiştirildik. Otobüste de şansımıza maç yayını vardı. Bundan 13 sene önce. Gerçi yakın zamanda da öyleydi. Hatırlarsınız tek televizyonun olduğu günleri.

Otobüste müthiş bir heyecan vardı maç boyunca. Yediğimiz golün üzüntüsünü, uzatmalarda gelen Süper Mario Jardel'in altın golünün sevincini hep beraber yaşamıştık. Her ne kadar doyasıya sevinemesem de o gece mükemmel bir huzur içinde yolculuğu tamamlamıştım.

Talihsiz bir olay olmuştu benim için. Ama Galatasarayımızın avrupanın 1 numaralı kupayı kaldırması bütün talihsizlikleri unutturacak bir olaydı. Galatasaray ispanyol devi Real Madrid'i 2-1 yenerek avrupanın en büyüğü olduğunu bütün cihana ilan etmişti.

Taffarel'i, Capone'si, Popescu'su, Bülent'i, Hakan'ı, Okan'ı, Suat'ı, Emre'si, Hagi'si, Ümit'i ve Jardel'i hepsi benim için birer kahraman olmuşlardı o gece.

Şimdi Selçuk İnan'ı, Hamit'i, Burak Yılmaz'ı, Drogba'sı, Sneijder'i, Melo'su, Muslera'sı, Semih'i, Riera'sı, Danny'si ve Eboue'si ile tekrar Real Madrid'i yenmeye gidiyoruz. Kim bilir belki bu işin sonu da finale çıkar...

2000 Süper Kupa Finali Galatasaray 2-1 Real Madrid maç özeti




Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-