"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray zoru sever

0 yorum

Yarın yine Türk futbolu adına çok önemli bir maça çıkacağız. Hem Türk futbolu için hem de Galatasaray için çok önemli bir gece olacak. Galatasaray hep bahsettiğimiz gibi Türk futbolunun avrupadaki en önemli temsilcisi olmuştur. Yapılmayanları yapmış, imkansız denenleri başarmıştır.

Bunları takımımızın tarihine baktığımızda zaten çok net olarak görebiliyoruz. Türkiye'de bulunan iki avrupa şampiyonluğunun altında da Galatasaray'ın imzası var. Gönül ister ki diğer Türk takımları da bu rekabetin içinde bulunsunlar. Bu önümüzdeki senelerde gerçekleşebilecek bir olay gibi duruyor. UEFA'da yoluna devam eden Fenerbahçe'de güzel işler yapacak gibi. Hatta kağıt üstünde bize göre çok daha kolay bir ekiple karşı karşıya gelecekler. Ama işte işler kağıt üstünde gösterilen değerlere göre şekillenmiyor.

Kim diyebilirdi 2000 yılında Galatasaray'ın, Arsenal'den UEFA Kupası'nı alacağını. Bırakın kupayı final oynayacağını kim hayal edebilirdi. Hadi UEFA'dan sonra Süper Kupa'yı da kaldıracağını kim hayal edebilirdi ? Hem de Real Madrid gibi 20. yüzyılın en iyisi seçilen bir takıma karşı.

Galatasaray 1999/2000 sezonunda yoluna UEFA Kupası'nda devam ederken bahis şirketleri Galatasaray'ın şampiyonluğuna 1e 300 gibi bir oran veriyorlardı. Ama Galatasaraylılık ruhundan ve kültüründen habersizdiler. Bizim tek amacımız büyük kurucumuz Ali Sami Yen'in dediği gibi "Türk olmayan takımları yenmektir" Lig şampiyonluğu da bizim için avrupaya açılan bir kapıdır.

Şimdi de o senelere benzer bir durum var önümüzde. Zor mu ? Evet. Ama imkansız hiç değil. Galatasaray böyle mücadeleleri en iyi şekilde sonuçlandırmış bir takım. İnanıyorum ki yarında sahadan bileğimizin hakkı ile istediğimiz sonucu elde edeceğiz. Yeter ki 'Galatasaray' adına yakışan bir oyun ile oynayalım.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-