"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray 2-0 İstanbul BB özet

0 yorum

Galatasarayımız sahasında İstanbul BB'yi ilk yarıda oynadığı mükemmel oyunla maçı 2-0 kazanmasını bildi.

Sezon başında, geçtiğimiz sezonki Galatasaray'ı arar olmuştuk. Ama ligin ikinci yarısında yapılan Sneijder ve Drogba transferi ile o eski oyuna dönmeye başladık. Aslında tam olarak da geçen sezonki oyun diyemeyiz. Bu sefer topu daha çok ayağında tutan bir Galatasaray'ın yanında daha net pozisyonlara giren bir Galatasaray var. Tabi bunda bence en büyük etkenlerden biri Drogba.

Galatasaray Drogba ve Sneijder'in gelişi ile önce bir yeni formasyonunu aradı. 4-4-2 , 4-3-3 , 4-5-1 .. her türlü formasyon denendi. Sonunda asıl formasyon bulundu. 3-4 hafta bunun için feda edildi ama değidiğini görüyoruz artık. Takım tamamen birbirine alışmış durumda. Mükemmel bir akıcılıkla oynuyoruz.

Bunda bütün futbolcuların emeği var aslında. Eğer tek tek saymaya kalkarsak bu yazı bitmez. Ama sivrilen isimlerden bahsetmek gerek. İlk olarak Hamit'ten bahsedelim. Sezon başından beri belki de en çok eleştirilen isim oldu. Benim de sürekli kızdığım noktaları vardı. Ama artık sanıyorum ki kendini buldu. Müthiş bir tempo ile oynuyor gerçekte. Sürekli koşuyor ve topu kovalıyor. Orta sahadaki yükün çoğunu kabul ediyor. Gerçekten vazgeçilmezler arasına girdi bence.

İkinci isim ise Melo sanırım. Sezonun ilk yarısı hiç yoktu neredeyse. Geçen sene harika bir sezon geçirmişti. O iyi olduğunda Selçuk da iyi oluyordu. Bu sezon bu ikiliyi çok aramıştık. Melo'ya herkes kızgındı sanırım. Ama şu son haftalarda gösterdiği performanslarla takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Tam zamanında form tutmaya başladı. Ona en çok ihtiyacımız olduğu dönemde kendini tekrar göstermeye başladı. Eğer bu formunu devam ettirirse ben Fatih Terim'in bonservisini alma konusunu etraflıca düşüneceğini sanıyorum.

Üçüncü isim ise Drogba ve ona bağlantılı olarak Burak Yılmaz'ın aşırı yükselen performansı. Drogba, Burak Yılmaz için büyük bir şans oldu gerçekten. İlk geldiği haftalarda biraz maç eksiği hissediliyordu. Ama şuan tamamen adapte olmuş durumda. Yakında yüzde yüzüne de ulaştığında fırtına gibi bir Drogba izleyebiliriz. Zaten tam forvet gibi oynamıyor. Orta alana gelip top alıyor. Hava topu indiriyor. Top alıp servis yapıyor. Ki bunu bugünkü maçta iki kere gördük. İlk golde asisti yaptı ikinci golde ise golü hazırladı. Çok fazla meziyeti olan bir oyuncu. Burak ile de çok iyi ikili oldular. Umarım böyle devam eder.

Son haftalar ayrıca Eboue'nin de geri dönüşüne şahitlik etmiş olduk. Geçen seneki performansından çok uzaktı bildiğiniz gibi. Özlemiştik o ileri çıkışlarını. Dediğim gibi son haftalarda o da Melo gibi özüne döndü ve çok iyi performans sergilemeye başladı.

Takımımız lige çok önem verdiğini bu maçta göstermiş oldular. Her ne kadar hafta içi çok önemli bir şampiyonlar ligi mücadelesi olsa da oralara sürekli gidebilmek için şampiyonluk ne kadar önemli bunun farkına çok iyi varmışlar. Tabi bunda Terim'in de etkisi vardır.

Sona gelirsek. İlk yarı sergilenen harika oyun skor geldikten sonra rölantiye alınan bir oyun. Tabi normal olanı bu. Bu maçı kayıpsız atlattık ve farkı koruduk. Artık tamamen Real Madrid maçına odaklanabiliriz.

Galatasaray 2-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçın geniş özeti :


Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-