"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Schalke 04 - Galatasaray / Çeyrek Final Aşkına

0 yorum

Bizler gerçekten inandık. Şampiyonlar ligine uzun bir aradan sonra katılmanın sevinci, grup aşamalarını da başarı ile atlattıktan sonra iyice zirveye ulaştı. Aslında sene başında kimse bu denli bir beklenti içinde değildi. Ama önceki sezon oynanan futbol ve kadronun kaliteli olduğunun ortaya çıkması bizleri bu sevince itti. Nitekim şimdi avrupanın zirvesinde, son 16 takım arasındayız ve son 8 arasına kalmak yine bizim elimizde.

Yarın yine Türk futbolunun en önemli maçlarından biri oynanacak. Galatasaray her zaman olduğu gibi bu önemli noktada yine baş aktör. 1-1 in rövanşında Almanya'da Schalke 04 ' e konuk olacağız.

Son 16 kuraları öncesi herkesin en çok istediği rakip Schalke idi. Talih de yüzümüze güldü ve Schalke ile eşleştik. Bunu istememizdeki tabiki en büyük etken hem onların bizim dişimize göre bir rakip olmaları hem de o dönemde çok formsuz olmaları. Ama takımımızda da işler pek iyi gitmiyor açıkcası. Ki şuan baktığımızda her şey tamamen tersine dönmüş durumda. Ligde toparlayan ve son hafta Almanya'nın en iyi top oynayan takımlarından biri olan Dortmund'u 2-1 ile geçmiş durumda bir Schalke var karşımızda.

Biz ise son haftalarda formsuz bir grafik çiziyoruz. Her ne kadar hafta sonu oynanan maçın ilk yarısında çok tatmin edici bir performans göstersek de sabırsızlığımız yüzünden sonuca varamadık. Bu noktada yani Şampiyonlar Ligi seviyesinde en önemli şey sabırlı olmak. Öyle cümbür cemaat hücum yapmayı kaldırmaz bu seviye. O nedenle yarın mutlak suretle sakin olup oyunu kontrol etmemiz gerek. Ve tabiki son derece sabırlı olmamız lazım. Bu maçta mutlaka gol olacak. Her iki takım da gol bulacaktır. Schalke'de 1-1 in onlara tur için yetmeyeceğini biliyor. Ama ilk olarak bizim gole ihtiyacımız var. Bu yüzden onlar biraz daha ihtiyatlı davranıp bizim açıklarımızı arayacaklardır. Dediğimiz gibi sabırlı olup oyunu kontrol eden taraf biz olursak istediğimiz sonuca ulaşabilmemiz için önümüzde hiçbir engel olmayacaktır.

Kadrodan bahsedelim birazda. Bu maçta ben kalabalık orta saha tercihinin, en doğru seçim olacağını düşünüyorum. Eğer ki oyunu yönlendiren taraf olmak istiyorsak kalabalık bir orta saha gerekir. Bunun için Hamit - Selçuk - Melo - Emre ve Sneijder'dan oluşan bir orta saha 5 lisi düşünüyorum. Özellikle Emre'nin mücadeleci ve istekli oyunundan faydalanmamız gerek. Yine tek forvetle çıkabiliriz. Ben form durumlarını göze alarak Burak Yılmaz'ın oynayacağını düşünüyorum başta ancak ilerde top tutabilme açısından Drogba ile de başlanabilir.

Savunmada ise Eboue - Semih - Dany - Riera alışılmış dörtlüsünü bekliyorum. Huntelaar'ın olmayışı savunma için bir avantaj sağlayacaktır.

Muhtemel ilk 11 tahminim :

Muslera
Eboue - Semih - Dany - Riera
Hamit - Selçuk - Melo - Emre
Sneijder
Drogba

Ama şuna da dikkat etmek gerekir. Erken gol bulalım derken savunmada açıklar verirsek rakibin çok etkili olan kanat oyuncuları bu boşlukları affetmeyecektir. Bu yüzden Bastos ve Farfan'a çok dikkat etmemiz gerekir.

Schalke tur için 1-1 in kendilerine yetmeyeceğinin farkında. Bu maçta mutlaka gol olacak. Eğer şansımız yaver gider de ( yani Hamit yine direklere nişanlamaz ise ) ilk golü biz bulursak çeyrek final fikri bize hiç de uzak olmaz.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-