"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Sakin olmak gerek

0 yorum

Geçtiğimiz hafta sonu sahamızda Gençlerbirliği'ne 1-0 kaybettiğimiz maç sonunda sağlıklı bir inceleme yapamadım. Şimdi sakin kafayla oyuncu oyuncu neler olduğunu yazmaya çalışacağım.

İlk olarak kaleci Muslera'dan başlayalım. Muslera oyun boyunca çok soğuk kaldı. Kalesinde pek tehlike yaşamadı. Yenilen golde yapabileceği hiçbir şey yoktu. Top çok köşeye gitti.Uzandı ama çıkaramadı.

Savunmaya gelelim. Soldan başlayalım. Riera yine beklenen performansını verdi. Bir sol bek olmamasına rağmen o bölgeye çok iyi uyum sağladı. Ofansif olarak güzel işler yapıyor zaten. Akıllı topu. Zaten işin savunma yönünü de çözerse tam bir sol bek olacaktır.

Sağ bekte Terim bu maçta Eboue ile başladı. Eboue bu sezon bence en iyi performansını gösterdi mücadelenin ilk yarısında. O özlediğimiz ileri çıkışlarını çok yaptı ve yararlı da oldu. Umarız bu kalan son 9 haftada bu performansını sürdürür. Ama yediğimiz golde yaptığı hata her şeyi berbat etti. Vleminckx'in attığı golden önce gelen ortada Eboue' kendini birden yere bıraktı faul almak için. Ama hakem vermedi. Ki bence de faul değildi. O fizikte bir oyuncunun orda kendini yere bırakmasının bir özürü olamaz.

Göbeğe baktığımızda Gökhan - Semih ikilisini gördük. Onlara da aslında maç boyunca pek iş düşmedi. Yine istenilen performansı gösterdiler. Gökhan sonlara doğru kırmızı kart gördü. Son 2-3 haftadır iyi performans sergiliyordu Gökhan. 

Orta sahada Yekta, Selçuk, Emre Çolak,Hamit ve Sneijder 5lisi ile başladık maça. Bu 5li gerçekten özellikle ilk yarı çok mükemmel bir performans ortaya koydular. İlk defa bu kadar pozsiyon bolluğu vardı. Yekta kesik kesik forma şansı bulmasına rağmen güzel işler yapıyor. Ancak oynamamanın verdiği formsuzluk her haliyle ortada. Bence Yekta sürekli oynayan bir oyuncu olsa harika işler yapabilir. Ki bu şansı da hak ediyor bence. Hamit bu hafta ilk 11e döndü. 2 hafta Eskişehir maçında onun eksikliğini çok aradığımızı söylemiştim orta sahada top tutmak açısından. Gençler maçında oynadı ve bekleneni verdi Hamit. Ama şu direk şanssızlığını ne zaman yenecek bilemiyorum. Artık isyan noktasına geldi. Bu kadar şanssızlık olmak gerçekten. 2 şutu yine direkten döndü. Bu sezon Şampiyonlar Ligi maçları ile sanırım 10 u geçti direğe nişanladığı şut sayısı.

Emre de uzun süredir forma şansı bulamayan isimlerdi. Geçtiğimiz hafta sonu formayı kaptı ve bence iyi sayılabilecek bir performans gösterdi. Orta alanda topun bizde kalmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri Emre. Sneijder da iyi oynuyordu. Her an olumlu işler yapabilecek bir futbolcu. Daha alışma sürecinde. Ama bence o dakikada oyundan çıkmasının hiçbir mantığı yok. Ki kötü de oynamazken. Sneijder gibi atacağı bir şutla, atacağı bir pasla oyunun kaderini değiştirebilecek bir futbolcunun bu kadar erken oyundan alınmasını anlayamıyorum.

Selçuk İnan'a gelelim. Selçuk yine harika işler yapmaya devam ediyor. Sezonun ilk yarısında biraz sönük kalmıştı. Ama şu son 4-5 haftadır yine takımı tek başına sürükleyen isim olmaya devam ediyor. Sahada ayak basmadığı yer yok. Ve dikine oynadığı zaman çok verimli oluyor. Zaten geçen sene sürekli bunu yapıyorduk. Kalan haftalarda ben Selçuk İnan'ın bize çok maç alacağını düşünüyorum.

Gelelim bu maçta tek forvet çıkan Burak Yılmaz'a. Burak bu maç bize saç baş yoldurdu. Çok sayıda pozisyona girdi. Ama bir türlü golle buluşamadı. Hele gol çizgisine 1 metreden boş kaleye kaçırdığı bir pozisyon var ki evlere şenlik. Ama en azından pozisyona giriyor. Golü kovalıyor ve istiyor. Elbette bu hep böyle gitmeyecek. Burak yine gollerini atmaya devam edecektir.

Değişiklere bakalım. 57. dakikada 2 değişiklik oldu. Sneijder'in yerine Umut, Emre'nin yerine Amrabat girdi. Umut bir şeyler yapmaya çalıştı ama verimli olduğu pek söylenemez. O da oynamamanın verdiği formsuzluğu yaşıyor. Amrabat ise yine klasik işlerini yapmaya çalıştı. Solda aldığı her topu içeri kesti. Halbuki sezon başında alındığında benim beklentim sadece bunla sınırlı değildi. Ben bekliyordumki Amrabat çalım atsın, son çizgiye inip içeri kessin .. Ama çalım becerisinde ciddi sıkıntı var. Tamam süratli ancak bunu tam anlamı ile kullanamıyor. Şampiyonlar liginde bu tip ortalarla çok asist yaptı ancak ondan beklenen sadece bu işler değil.

65. dakikada ise yine anlam veremediğim bir değişiklik oldu. Bence günün en iyi isimlerinden Hamit oyundan alındı yerine Drogba girdi. Ortalama bir performans sergiledi Drogba. 85 de penaltı kazandırdı. Kazandırdığı penaltıyı zeminin azizliğine uğrayarak kaçırdı.

Zeminden çok bahsettik. Umarım zemin yüzünden puanlar kaybetmeyiz dedik. Ama korktuklarımız bir bir başımıza geliyor. Daha büyük sorunlara yol açmaz umarım. Burdan şampiyonluğu zemin yüzünden kaybetmek çok kötü olur.

Maçta anlamadığım bir nokta da ilk yarı harika bir oyun oynarken ikinci yarıda böyle saçma değişiklikler yapılması. İlk 11 kadrosu gerçekten çok iyi bir mücadele sergiledi. Ve bence sezonun en iyi oyunlarından biri oynandı 55 dakika. Ama sanıyorum ki teknik heyet o dakikaya kadar gol gelmeyince paniğe kapıldı. Ve 60. dakikada yenilen golden sonra direk 3 forvete dönüp doldur boşalta başlandı. Bu bence teknik heyetin kendi ipini çekmesi demek oldu. O kadar iyi mücadele ederken yapılan bu anlamsız değişiklikler bence maçı kaybetmemizdeki en büyük etkenlerden biri. Çünkü bu sezon bir maçta bulmadığımız kadar pozisyona giriyorduk.

Birde takımın duran top kullanıcısı noktasında büyük sıkıntılar oluşmaya başladı. 1,5 sezondur Selçuk bu işi çok verimli şekilde yürüttü. Ancak Drogba ve Sneijder'in gelmesi ile sıkıntı çıkmaya başladı. Ama bunu teknik heyetin bir şekilde çözmesi gerek. Selçuk İnan'ın buna pek takacağını sanmıyorum ama bu kadar verimli kullanırken onun duran topları bırakması açıklanamaz. Tamam Drogba ve Sneijder da duran topları çok iyi kullanan isimler ancak Selçuk gibi bu noktada çok formda ve işinin ehli biri var ve kritik anlarda bu iş Selçuk İnan'a bırakılmalı.

Bu yenilgi umarım bir panik ve kaos ortamı yaratmaz. Bu hafta Beşiktaş berabere kaldı. Fenerbahçe galip geldi. Ama yine de her iki takımında 4 er puan önündeyiz. Hala daha avantajlı konumdayız. Ama artık seri galibiyetler bekliyoruz.

Şimdi tek odak noktamız Schalke maçı olmalı. Mutlaka tur atlamalıyız. Bunun vereceği moral bizi ligde de istediğimiz şeylere ulaştıracaktır.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-