"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray - Real Madrid Çeyrek Final Eşleşmesi

0 yorum

Galatasaray 3-2 Real Madrid maç özeti izle



Ve Şampiyonlar Ligi çeyrek final kuraları bugün çekildi. Rakibimiz İspanyol devi Real Madrid oldu. Okulda olmam nedeni ile biraz geç yazıyorum. Çoğu kişi Malaga'yı bekliyordu tabi kura çekimlerinden önce. Ama artık bu seviyede bir dilek ile kura beklemenin bir manası yok. Hatta Real Madrid'in gelmesi daha iyi oldu diyebilirim.

Uzun bir aradan sonra biliyorsunuz Şampiyonlar Ligi arenasına merhaba dedik bu sene. Direk olarak gruplara katıldık. 2. olarak son 16 ya kaldık. Schalke'yi eledik. Ve şimdi çeyrek finalde Real Madrid ile eşleştik. Bundan 2-3 sezon evvel ki halimizi herkes biliyor. Bir türlü dikiş tutturamayan hocalar, oynamayan futbolcular, gelmeyen başarılar vs. Bu kadar kısa sürede yeniden yapılanıp buralara kadar gelmek çok büyük bir başarımdır. Avrupanın en iyi 8 takımı arasına adımızı yazdırdık.


Bu noktaya gelmek aslında sezon başında bizim için gerçekçi bir hedef değildi. Hatırlarsanız ilk hedef gruplardan çıkmaktı. Bu hedefi gerçekleştirdik. Sonra son 16 ya kaldık. Çekilecek kuraya göre hedefimizi son 8 olarak belirledik. Bunu da başardık. Aslında grup aşamalarından sonra hedefler bizim seviyemideki takımlar için çekilen kuraya göre belirleniyor diyebilirim. Gerçekçi olmak gerekirse bu turun favorisi tabi Real Madrid'dir. Ama bizde favori değiliz diye turu kolay kolay bırakacak değiliz.


Belki başarmamız çok zor bu bir gerçek evet ama Galatasaray olarak bu tip maçlara ve mücadelelere alışığız. Bu eşleşmede de elimizden geleni yapacağımıza eminim.

Bu turun iyi yanları da var tabi. Bu eşleşme her şeyden önce çok iyi bir tecrübe olacak bizim için. Çünkü bizim şampiyonlar ligi kupasını alma hedefimiz önümüzdeki 5 sene içinde gibi gözüküyor. Bunun içinde böyle takımlarla oynamaya alışmamız gerek. O nedenle bu tur bizim için gelecek için iyi bir tecrübe olacak.

Onun dışında nostaljik de bir eşleşme. İki takım tarihlerinde bir çok kez karşı karşıya geldi. Hatta avrpanın en tepesinde bile karşı karşıya geldik. 2000 senesinde biz Arsenal'i yenip UEFA'yı alırken onlarda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak Süper Kupa finaline gelmişlerdi. Orda altın gol uygulaması vardı hatırlarsanız. 1-1 ile biten normal sürenin sonunda altın gole geçilmişti. Jardel uzatmalarda golü atarak 2-1 lik skorla avrupanın en büyük kupasını Türkiye'ye getirmiştik. Hatta o zaman kalede bulunan Casillas hala Madrid kalesini koruyan isim olarak önümüze çıkıyor.

2000/2001 sezonunda yine şampiyonlar liginde çeyrek finalde karşılaştık Madrid ile. İlk maçı sahamızda 3-2 kazanmamıza karşın deplasmanda 3-0 kaybederek elenmiştik.

Bu maç aynı zamanda iki dost kulübün de karşı karşıya gelmesine sahne olacak. 2 sezon önce Madrid ile bir hazırlık maçı oynamıştık. 2-1 kaybetmiştik.

Aynı zamanda şampiyonlar liginin bu sezonki ortak gol krallarının da kapışmasına sahne olacak bu eşleşme. 8'er gol ile zirvede yer alan Burak ve Ronaldo bakalım birbirlerine karşı neler yapabilecekler.

Teknik direktörler arasında da aslında sıkı bir dostluk var. Terim ve Mourinho gerçekten çok sıkı iki dostlar. Hatta Abdurrahim Albayrak'ın bugün kura sonrası yaptığı açıklamaya göre ikili her hafta görüşüyorlarmış. Devre arasında yapılan Drogba ve Sneijder transferlerinde de Mourinho'nun büyük payı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bu sefer Mourinho rakip takım teknik direktörü ile atışmak zorunda kalmayacak. Eminim ki iki hoca da birbirlerini yücelten ve dostluk mesajları veren açıklamalar yapacaklar.

Fazla uzatmaya laf kalabalığı yapmaya gerek yok. Her şey ortada. Favori Madrid. Ama biz de sonuna kadar zorlamak, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bu bize büyük tecrübe olacak. Gelecek planları için iyi bir sınav olacak.

Geçmişte oynanan maçları hatırlayalım :

2000 Süper Kupa Finali Galatasaray 2-1 Real Madrid



2000/2001 sezonu Galatasaray 3-2 Real Madrid Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Full Maç



2000/2001 sezonu Galatasaray 3-2 Real Madrid Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Özet



2000/2001 sezonu Galatasaray 0-3 Real Madrid Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Rövanş Maçı



Galatasaray 1-2 Real Madrid Hazırlık Maçı Özet 2011



Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-