"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Eskişehirspor – Galatasaray maç analizi

0 yorum

Galatasarayımız bugün 24. hafta mücadelesinde Eskişehirspor'a konuk olacak. Yine çok önemli bir hafta, çok önemli bir mücadele. Artık zirve yolunda puan kaybı istemiyoruz. 3 haftadır arka arkaya kazanıyoruz. Eskişehirspor maçını da alarak bu seriyi 4 e çıkarmak istiyoruz.

Fenerbahçe'nin, Beşiktaş deplasmanına gittiği bu haftada kazanırsak çok şey kazanmış oluruz. Burda alacağımız bir galibiyet yarın oynanacak olan derbide sinirleri gerecek, psikolojik açıdan her iki takımı da etkileyecektir.

Birazda maça istatiksel açıdan bakalım.

Sezonun ilk yarısında Arena'da oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı. Bundan önce iki ekip arasında oynanan 53 maçta Galatasarayımızın 22 ye 9 gibi bir galibiyet üstünlüğü kurduğunu görüyoruz. Kalan 22 maçta berabere bitmiş. Aslında istatiksel olarak bizim galibiyetimiz ve beraberlik aynı oranda seyrediyor.


Gol sayılarında da 74 e 50 gibi bir üstünlüğümüz var. Geçen sezon oynanan maçlarda da bir galibiyetimiz vardı. Diğer maç beraberlikle sonuçlandı.

Orduspor maçındaki geri dönüşün iyice anlam kazanması için bugün galip gelmeliyiz. Üzerimize oynanan oyunları bozmalıyız. Biliyorsunuz Fatih Terim'e 3 maç ceza verildi. Bu 3 maçlık periyotta alacağımız seri galibiyetler imparatora verilebilecek en güzel hediye olacaktır. Hasan Şaş da cezası nedeni ile tribünde olacak.

Galatasarayımızda cezası biten Felipe Melo sonunda formasına kavuşuyor. Orta alanda Selçuk İnan'a eşlik edecek Melo. Fatih Terim'in Hamit'ten vazgeçmeye niyeti yok gibi. Son haftalarda çok iyi performans sergileyen Sneijder - Burak - Drogba üçlüsünün yeri ise garanti gibi. Savunmada ise sakatlığı geçen Semih muhtemelen yeniden mevkisine dönecek. Dany'nin kart cezalısı olduğu bu hafta Semih'e, Gökhan Zan eşlik edecek gibi duruyor. Terim beklerde ise Eboue ve Riera'ya şans verecek. Kale ise Muslera'ya emanet her zamanki gibi.

Yani ilk 11 şöyle olacak :

Muslera
Eboue - Semih - Gökhan - Riera
Hamit - Melo - Selçuk - Sneijder
Burak - Drogba

Bu maçı kazanmamız yazının başında dediğim gibi Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşılaştığı hafta çok önemli. Bizim olası bir galibiyetimiz ve yarın gelebilecek olan olası bir beraberlik bizim en çok işimize yarayacak sonuçlar olur.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-