"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Eskişehirspor 0 - 0 Galatasaray maçın özeti

0 yorum

Maçı baştan sona kadar Eskişehirspor hak etti. Öyle süslü cümleler kurmaya gerek yok. Maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi olan, orta sahayı elinde tutan, pozisyonlar bulan taraf Eskişehir'di. Maça çok iyi konsantre olmuşlar. Gerçekten tebrikleri ve takdirleri hak ettiler.

Biz ise maça çok soğuktuk. Ben ilk defa Galatasaray'ı bu kadar isteksiz, bu kadar uyuyan ve sahadan bu kadar silik gördüm. O kadar eleştirdiğimiz Hamit'in yokluğunu bu maç çok fazla aradık. Her ne kadar onu eleştirsek de bu maçta gördük ki onun orta sahaya yaptığı yardımlar ve maç temposu bize çok gerekliymiş. Orta sahaya kimse yardım etmeye gelmedi bugün. Melo ve Selçuk kendi pozsiyonlarından çok çıkamayınca orta sahada resmen ezildik. Her ne söylersek söyleyelim Hamit gerçeketen çok önemli bir parça takımda.

Pozisyon bulamadık resmen. Şutumuz olduğunu hatırlamıyorum. Sadece Sabri'nin başarısız bir denemesinden başka şutumuz yok. Dediğimiz gibi pozsiyon bulan topla oynayan taraf Eskişehirspor'du. Necati ile 3 önemli pozisyon yakaladılar. Ama Muslera başarılıydı.

Yine rakip takımdan Erkan, Alper ve Tello'yu ayrı ayrı tebrik ediyorum. Gerçekten çok üst düzey top oynadılar. Çok iyi motive olmuşlar maça.

Ev sahibi ekip 88. dakikada öyle iki pozisyon kaçırdı ki resmen şaştım kaldım pozisyonlara. Bir kere bu kadar kolay pozisyon nasıl verilir aklım almıyor. 88. dakikada Eskişehirspor'un 2 topu 3 kere direkten döndü. Nuhiu yapılan iki ortada iki kere kafaya çıktı. İkisinde de direkleri aşamadı. Gerçekten çok önemli dakikalardı. Neyse ki direkler bu sefer yanımızda oldu.

93. dakikada 2'ye 2 gelirken savunma Drogba'yı çekip yere indirdi. Hakem frikik verdi. Tehlikeli bir noktaydı. Drogba vuruşu kullandı ama az farkla dışarı çıktı top.

Maç için fazla söylenebilecek bir şey yok. Galatasaray, Fatih Terim'in tribünde olduğu ilk maçta resmen uyudu. Maçı resmen izledik. Orta sahada çok kötüydük. Hamit'i aradık. Hamit'in yanında Umut gibi önde basan bir oyuncuyu da aradık aslında. Fatih Terim'in uzun süre maça neden müdahale etmediğini de anlamış değilim. Burak bugün çok etkisizdi. İlerde basan yoktu. İlerde basan olmayınca Eskişehirspor çok rahat top çıkardı. Belki ikinci yarı yapılacak bir Umut - Burak değişikliği işimiz çok yarayabilirdi. İlerde topu tutabilirdik. En azından Eskişehirspor'un topu rahat çıkarmasına engel olabilirdik. Ama olmadı.

Eskişehirspor çok iyi pas yaptı maç boyunca. Biz bir türlü topa sahip olamayınca sürekli topun peşinden koştuk. Ve kısa sürede yorulduk. Eskişehir bizim silahımızı bize karşı kullandı ve çok etkili oldu.

Yine tekrar ediyorum Eskişehirspor'un çok büyük üstünlüğü ile geçti maç.

Umarım ilerleyen haftalarda rakiplerimize topla oynamaları için bu kadar çok boş alan bırakmayız. Şampiyonluk yolunda olabilecek kazalar bunlar. Önemli olan bunlardan ders çıkarmak ve aynı hataları ilerleyen maçlarda tekrarlamamak.

Eskişehirspor 0 – 0 Galatasaray maçın geniş özeti

Süper Ligde oynanan bütün maçların özetini LigTv.com.tr'den izleyebilirsiniz : http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-