"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe / Zirveye Tutunmak

0 yorum

Bugün gerçekten muazzam bir mücadele izledik. Derbiye yakışır bir maç oldu. Dün bizim açımızdan çok sıkıcı geçen Eskişehir maçından sonra bu maçı izlemek çok büyük bir keyif oldu benim için. Mücadelede tempo hiç düşmedi. Sürekli bir heyecan, karşılıklı ataklar, ofsayt sayılan goller, pozisyonlar ve daha fazlası.

İki takımında zirve mücadelesi için puan kaybına tahammülü yoktu. Bir tarafta ligin en çok gol atan takımı Beşiktaş ve diğer tarafta en az gol yiyen takım Fenerbahçe vardı. Beşiktaş'ın sezon başından beri oynadığı hızlı futbola Fenerbahçe aynı şekilde karşılık verince ortaya tansiyonu yüksek çok hareketli bir mücadele çıktı.

Maça çok hızlı başladı aslında Fenerbahçe. Yanlış hatırlamıyorsam maçın bir ilk 30 dakikası  Fenerbahçe topla oynamada sürekli yüzde 60 larda dolaşan bir yüzde ile oynadı oyunu. 


İlk 18 dakika oyun Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçse de ilk tehlikeli atak 19. dakikada çok tartışılacak pozisyon ile Fenerbahçe'den geldi. Emre'nin kullandığı kornerde sol çaprazdan içeri kesilen topa önce Webo kafa ile dokundu. Kaleci Mc Gregor topu güçlükle çeldi, Sow önüne düşen topu ağlara yolladı ama hakem ofsayt kararı ile golü iptal etti. Ama pozisyonu tekrar izleyince ofsayt olmadığı çok açık golün.



Bu pozisyonun verdiği azimle topu daha iyi kullanmaya başlayan Fenerbahçe aradığı golü yine Sow ile buldu. 24. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde arka tarafa seken topa Sow kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

Gole kadar çok silik bir futbol oynayan Beşiktaş, yediği golden sonra oyunu dengelemeye başladı yavaş yavaş. Özellikle orta sahada Fernandes'in etkili oyunu ile Beşiktaş topu daha etkili oynamaya başladı.

Beşiktaş aradığı beraberlik golünü 40. dakikada bir duran top organizasyonundan buldu. Sol taraftan kullanılan serbest vuruşta içeri kesilen topa ters bir müdahale yapan Kuyt topu kendi ağları ile buluşturdu. Bu gol ile taraflar soyunma odalarına 1-1 lik eşitlik ile girdi.

Maçta aksiyon o kadar fazlaydı ki kimse maçın böyle biteceğine inanmamıştır sanırım.

Yediği golden sonra oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş ikinci yarı itibari ile seyircisinin desteği ile iyiden iyiye oyunun kontrolünü ele geçirdi. Özellikle yine Fernandes'in başrolde olduğu anlarda pozisyonlar üretti.

Ama 57. dakikada yine konuk ekip Fenerbahçe yine tehlikeli bir pozisyon yarattı. Webo'nun altı pasta vuruşunu Olcay çizgi üzerinden çıkarmayı başarmıştı. Bu pozisyondan 4 dakika sonra Beşiktaş galibiyeti getiren golü buldu Fenerbahçe'nin eski golcüsü Niang ile. Niang, Beşiktaş forması altında ilk golünü eski takımı Fenerbahçe'ye atmış oldu. Soldan gelen ortada Holosko topu Niang'a indirdi. Niang bekletmeden vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Güzel bir son vuruş izledik Niang'dan.

Ancak Beşiktaş'ın gol sevinci çok kısa sürdü. Konuk ekip Fenerbahçe yine Sow ile 2-2 lik beraberliği yakaladı. Niang'ın attığı golden 2 dakika sonra sağdan gelen ortaya çok iyi yükselen Sow topu ağlarla buluşturdu.

Bu dakikalardan sonra karşılıklı ataklarla geçen maç tam 2-2 bitecek derken son dakikada gelen Beşiktaş golü Fenerbahçe cephesini adeta yıktı. Son dakikaya kadar rakip kalede gol arayan Fenerbahçe 90+3 de kullandığı kornerden sonra bir anda kontra atağa yakalandı. Beşiktaş o kadar iyi çıktı ki kontraya Fenerbahçeli oyuncular ne olduğunu anlamadan Olcay Şahan ceza sahasında kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Niang'ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Olcay, İnönü'de oynanan son derbide taraftarlarına galibiyeti hediye etti. Gerçekten ders olarak izletilmesi gereken kontra oyunlarından biri oldu.

Maçtan önce sorulduğu zaman beraberliğin bizim işimize en çok yarayan sonuç olduğunu söyleyebilirdik. Ama illa biri kazanacaksa bunun Beşiktaş olması bizim çok işimize geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş ile aramızda 5 puanlık fark oluştu. Fenerbahçe ise 7 puan gerimizde kaldı.

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe maçın geniş özeti ve golleri :

Süper Ligde oynanan bütün maçların özetini LigTv.com.tr'den izleyebilirsiniz : http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-