"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Bir maestro .. Wesley Sneijder

0 yorum

Yazı yazarken ilk cümle yani giriş cümlesi her zaman en zoru olmuştur. Böyle bir numara yaparak yazıya başlıyorum. Wesley Sneijder çok özel bir oyuncu. Teknik özellikleri bir yana çok karakterli bir oyuncu. Pozisyondan ve toptan kaçmayan bir oyuncu. Bunların yanında da futbol zekası çok üst düzey. Bunları aslında Galatasaray'a gelmeden önce de biliyorduk ama sürekli izlemeye başlayınca buna iyice emin olduk.

Futbol zekası derken neyi kastediyoruz ? Oyunu önceden okuma, çabuk düşünme, çabuk karar verme ve kararı anında uygulama. Geçen oynanan maçlardan birinde buna çok açık bir şekilde şahit oldum. Sneijder topu ayağına alır almaz pozisyonun akışına göre hemen bir pas verdi. Ama Sabri o anda pas atılan yerde olmadığı için pozisyon öldü. Bunun gibi daha birçok örnek verebiliriz.


Sneijder'in oyununa ayak uydurabilirse takım gerçekten avrupa düzeyinde oyun oynayabiliriz. Ki Sneijder de ritmini bulmaya başlarsa, sazı eline alırsa fırtına gibi bir Galatasaray izleyebiliriz. Sneijder tam bir maestro, orkestra şefi. Top ayağına çok yakışıyor. Sanki top ayağına geldiği zaman attığı paslar yağ gibi akıyor. Mest ediyor gerçekten.


Orduspor maçında takımın en iyilerinden biriydi bence. Fizik olarak da yavaş yavaş hazır duruma geldiğini görebiliyoruz. 3-4 aydır maç yapmamak gerçekten çok kötü bir durum. Çünkü maç temposuna 3-4 aydır uzak olan bir oyuncu için 90 dakika sahada kalmak çok zor. Bahsettiğimiz maç temposunu yakalayacaktır elbette bir süre sonra Sneijder. Ve bu performansı yakalayıp sazı eline aldığında akın akın oynayan bir Galatasaray izleyeceğimize eminim.

Sneijder geçen Ordu maçında bir de gol atarak artık gerçek Galatasaraylı oldu. Attığı gol gerçekten çok üst düzey bir goldü. Topu önüne alışı, vuruş tekniği harikaydı.

Sneijder, Galatasaray'ın gelecek planlarında bence çok önemli bir yere sahip. Uzun yıllar Galatasaray forması altında görmek istediğim bir isim. İzlemesi keyif veriyor. Dediğimiz gibi bir de tam performansına ulaşırsa tadından yenmez.

Sneijder'in Ordu maçında attığı harika gol :




Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-