"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray - Schalke 04 maç analizi

0 yorum

Bu sezon Türkiye Kupası dışında hayal kırıklığı yaşadığımız bir kulvar olmadı. Hem ligde hem de şampiyonlar liginde her şey istediğimiz doğrultuda ilerliyor.

Ligde Beşiktaş'ın 7, Fenerbahçe'nin 6 puan önündeyiz. Ve fikstür olarak avantajlı durumdayız. Lig şampiyonluğu için her şey bizim elimizde.

Ama bizim için önemli olan kulvar şampiyonlar ligi. Avrupa sahnesi. Gerçi çok önemli diyoruz ama her sene bu platformda mücadele edebilmek için ligde de sürekli şampiyon olmamız gerek. Eğer 3-4 sene üst üste şampiyon olup sürekli şampiyonlar ligine katılabilirsek bu gerçekten bir devrim olur. Hem maddi açıdan hem de kulübün marka değeri açısından.

Bu işi gerçekten bir alışkanlık halin getirmemiz gerek. Büyük takım olabilmenin gereği bence budur. Ve ben bu yönetim ve bu teknik kadronun bu alışkanlığı kazanabileceğine inanıyorum. Çünkü yönetim kurulunun gerçekten vizyonu çok iyi. Zaten teknik kadromuzun da kalitesi ortada. Yönetim, teknik kadroya oyuncu açısından her imkanı sunuyor. İş artık başarıya ulaşmakta.

Bu çarşamba şampiyonlar ligi son 16 maçında evimizde Schalke 04 ' ü ağırlayacağız. Gerçekten Türk futbol tarihi açısında çok önemli bir maç. Bundan önce bu seviyeye gelen hiçbir kadro daha ilerisi için bu kadar güçlü gözükmemişti sanırım.

Kadroda 3 tane final gören oyuncu var. Ve bu 3 oyuncudan 2 si kupayı kaldırdı. Drogba, Sneijder ve Hamit'ten bahsediyoruz. Bu gerçekten büyük bir tecrübe artısı.

Zaten grup maçlarında benim en beğendiğim oyunculardan biri Hamit'ti. Bu havaya alışkın olduğu her halinden belli oluyordu.


Şimdi dediğimiz gibi bu mücadele Türk futbolu açısından çok önemli. Drogba ve Sneijder'ın  gelişi eminim bütün Türk futbol severleri gelecek turlar için umutlandırdı. Kendi evimizde alacağımız olumlu bir skor bize çeyrek final kapılarını aralayacak. Hem zaten bu turu geçmemiz kulübün finansal programı açısından büyük önem taşıyor.


Bildiğiniz üzere Drogba ve Sneijder transferleri şampiyonlar liginde başarı için yapıldı. Burda atlayacağımız iki tur bu iki oyuncunun bir yıllık maliyetlerinin karşılanması demek. Bu açıdan da çok önemli bir maç.

Tabi her ne kadar burda atlayacağımız turlar önemli ise lig şampiyonluğu ile seneye bir daha şampiyonlar ligine katılabilmek o kadar önemli. Bunu da göz ardı etmemek gerek.

İlk 11 tahminlerime göre şöyle şekillenebilir :

Muslera
Eboue - Semih - Dany - Riera
Selçuk - Melo - Hamit
Sneijder
Drogba - Burak

4 - 3 - 1 - 2 gibi bir düzen. Melo ve Eboue ' yi kadroya yazdım. Fatih Terim'in de böyle çıkacağını düşünüyorum. Tabi Sabri ve Yekta ikilisi de olabilir bu mevkilere ama benim düşüncelerime göre böyle bir düzen olabilir.

Schalke 04'ün son zamanlardaki formsuz durumuna çok iyi değerlendirmeliyiz. Ama çok da rahat olmamalıyız. Sonuçta burası avrupa arenası. Neyin ne zaman olacağı belli olmaz. Ama Ben ekibimizi bu maçın favorisi olarak görüyorum. Aslında her ne kadar böyle desek de maçlar oynanmadan kazanılmıyor.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-