"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray 1 - 1 Schalke 04 maç özeti ve goller

0 yorum

Turu Almanya'ya bıraktık. Gerçekten çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı yine kendi ellerimizle eğdik büktük bu hale getirdik.

Galatasarayımız mücadeleye Muslera - Sabri Semih Dany Riera - Hamit Melo Selçuk Sneijder - Burak Drogba 11'i ile başladı.

Mücadeleye Schalke'nin baskılı futbolu ile başladık. Özellikle bizim zayıf yanlarımızı çok iyi analiz etmişler. Riera ve Sneijder'in olduğu kanattan sürekli akınlar geliştirdiler. Ki orda Farfan gibi çok hızlı ve atletik bir oyuncularının da bulunması bu atakları çok tehlikeli hale soktu.

Schalke ilk dakikalarda önemli pozisyonlar buldu. Sonra topa biraz biz hakim olmaya başladık. 

Mücadelenin 12. dakikasında maç ortada geçerken golü bulduk. Artık şampiyonlar ligi golcümüz diye adlandırabileceğimiz Burak Yılmaz, Selçuk İnan'ın pası ile ceza sahasına girdi ve şık bir vuruşla takımımızı 1 - 0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra maçın hakimiyeti tamamen Schalke'nin eline geçti. Bastırdıkça bastırdılar. Gol pozisyonları da buldular 3-4 tane net kaçırdılar.

Schalke bastırırken biz de 19. dakikada 2. gole çok yaklaştık. Yani ne diyeyim. Söylemeye dilim varmıyor. Hamit geldiğinden beri bu kadar gudubetlik olamaz. Kaç kere topu direkten döndü. Bugün yine direği nişanladı. Drogba'nın şutunda top kaleciden sekti. Hamit önüne düşen topa yine bence ayarsız vurdu. Top gitti üst direğe çarptı. Yani kardeşim biraz sakin vur şu topa. 


Resmen 6 pastan topu direğe nişanladı. Yazık gerçekten çok yazık. Oyun burda 2 - 0 a gelse her şey çok daha güzel olabilirdi.

Bu pozisyondan sonra Schalke yine etkili ataklarla gelmeye başladı. Şimdi burda bunlara tek tek değinmeye gerek yok.

Yediğimiz golden bahsedelim. Bütün takım atakta ileri doğru bir top atılıyor. Topu Dany karşılıyor. Hiç riske girmeden o topu uzaklaştırması gerekirken orda fantastik bir pas deneyip top kaptırılıyor. Sonrasında işte yenilen gol. Yani futbolcu dediğin biraz zeki olacak. Futbol kafa ile oynanan bir oyun. Tekniğin ne kadar iyi olursa olsun, hamlen ne kadar iyi olursa olsun düşünmeden yaptığın her hareket zarar oluyor.

Hamit ilk yarıda ayağına gelen çoğu topu öldürdü. Ben ikinci yarıda bir Hamit değişikliği beklerken Fatih Terim, Sneijder'ı çıkardı. Bence çok yanlış bir tercih oldu bu.

İkinci yarı oyunu biraz olsun dengeledik. Topa daha çok sahip olduk. Güzel ataklarda gerçekleştirdik. Ama gol gelmedi.

Hele kaçan öyle bir pozisyon vardı ki saç baş yoldurdu. Maçın 65. dakikasında Drogba yaptığı presle topu kaptı. Burak ile birlikte bir anda 2 ye 1 kaldılar. Drogba önü bomboş olan Burak Yılmaz'a pasını verdi. Ama ne var ki Burak ofsayttan kaçamamıştı. Yani gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Bunu nasıl ayarlayamıyorlar anlam veremiyorum.

Fazla da bir şey söylemeye gerek yok. Genel hatları ile özetlemeye çalıştım maçı.

Biz yine umutluyuz. Almanya'da tur vizesini alacağımıza inanıyorum. Galatasaray'ın olduğu yerde her zaman umut vardır.

Galatasaray 1 - 1 Schalke 04 maçın geniş özeti ve golleri :




Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-