"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Türk Telekom Arena'nın 'rezil' zemini

0 yorum

Bu gerçekten üzerinde durulması gereken bir sorun olmaya başladı. Böyle bir zemin, böyle bir kulübe, böyle kaliteli futbolculara sahip olan bir takıma ve böyle güzel bir stada yakışmıyor.

İlk olarak zemin sorunu Şampiyonlar Ligi grup maçları sırasında Cluj maçında ortaya çıktı. Hepimiz hatırlıyoruz o rezil görüntüleri. Sen milyon dolarlar verip stad yapıyorsun, milyon dolarlar verip Türkiye'de ve belki de avrupada en iyi takımlardan birini oluşturuyorsun ama onlar için en önemli olan şey olan stadın zeminini bir türlü düzeltemiyorsun. Zemin, futbolcunun yeteneklerini göstermesi için en önemli olan şey. Bir futbolcu ne kadar yetenekli ve teknik olursa olsun üzerine bastığı çim sağlam değilse o yetenekler ve maharetler bir şeye yaramaz.

Cluj maçını hatırlayalım. Cluj'dan katbekat üstün olduğumuz aşikar. Ama oyuncular bir türlü yeteneklerini gösteremediler, pas yapamadılar, pozisyona giremediler. Son saçma sapan bir şekilde gol yediler. Belki de zemin iyi olsa Cluj'u içerde de yenecektik. Nitekim deplasmanda oynadığımız maçta çok rahat bir şekilde 3 - 1 galip geldik.

Devre arası geldi zemin düzeltilecek dendi. İyi dedik. Düzelttiler, bir takım çalışmalar yaptılar. Ama geçtiğimiz Schalke maçında gördük ki aslında düzelen bir şey yokmuş. Yine rezil bir zemin yine futbolcular için kötü bir ortam.

Bu gerçekten Galatasarayımıza yakışmayan bir durum. Bir an önce çözmeleri gereken bir sorun. Ama bu sezon içinde pek mümkün görünmüyor.


Ali Dürüst yaptığı açıklamada sezon sonuna kadar bir müdahalede bulunmamız söz konusu değil dedi.

Zemin tabiri yerindeyse tam bir patates tarlası gibi.

Umarım bu zemin önümüzde kalan maçlarda bize acı sonuçlar yaşatmaz. Çünkü buradan şampiyonluğu kaybetmek çok üzücü ve sarsıcı olabilir. Hele bir de zemin yüzünden olursa.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-