"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Yürüyedur Aslanım

0 yorum

Fatih'in aslanları, aslan gibi oynamaya devam ediyor. Bugün artık ligde son haftalara girilirken çok önemli bir 3 puan aldık. Fatih Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın kenarda olmadığı bir maçta 3 puan almak gerçekten çok önemliydi. Ama onlar kenarda olmasa da orada bir aslan vardı. Taffarel 3 aslanın yokluğunda kenarda teknik patronluk görevini üstlendi.

Takımımız maça çok oturaklı başladı. Ne çok üstüne gitti rakibinin ne de çok rahat bıraktı. Savunmayı da tehlikeye atmadan güzel varyasyonlarla ataklar geliştirdi. Ama tek eleştirebileceğim nokta takım olarak 2. golü bulamamaları oldu. Belki çok rahatsız edici tehlikeler yaşamadık ama 2. golü bulsak son dakikalara daha rahat girer belki de kontralarla farkı 3'e 4'e çıkartabilirdik.

Gökhan Zan'a bundan önceki maçlarda attığı uzun paslar nedeni ile çok kızmıştım. Ama bugün gördüm ki bu işin biraz üstüne gitmiş sanırım. Bu özelliğini geliştirmiş biraz. Çok fazla forma şansı bulmaya başladı son haftalarda. Bunu da en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu hafta da Semih cezalı duruma düştü. Haftaya yine formayı kaptı. Umarım bu formuna devam eder.

Melo yine harikaydı bence. Takımın orta sahadaki bel kemiği Selçuk ile birlikte. Melo çok zeki ve aynı zamanda teknik kapasitesi çok yüksek. Takımı ileri taşımada bence çok önemli bir yere sahip. Topun sıkıştığı zamanlarda attığı ara paslar var. Herkesin dikkatini çekiyordur sanırım. İşte o toplar hem bizi aniden pozisyona sokabiliyor hem de topun sıkıştığı anlarda savunmayı rahatlatıyor.

Sneijder dediğimiz gibi yavaş yavaş form tutmaya başladı. 2 ye 1 ler ile ceza sahasına sarkmaya başladı. Nitekim golü de bir 2 ye 1 ile bulduk. Tabi Drogba gibi bir duvar oyuncusunun takımda olması çok büyük bir avantaj. Sizi her zaman pozisyona sokabilecek kapasitede bir futbolcu Drogba. Golü de yine onun asisti ile bulduk. Sneijder de usta işi bir vuruşla golü kaydetti.

Burak Yılmaz'da ise bir moral bozukluğu sezdim. Hem oyun içinde hem oyundan çıkarken. Madrid maçında oynayamamak onu üzdü sanırım. Gol atamadığı zaman oyundan düştüğünü hissediyorum. Ama bugün biraz isteksizdi biraz.

Hamit yine eski haline döndü son haftalarda. Eski halinden kastım eleştirdiğimiz dönemdeki Hamit. 90 dakika nasıl sahada kaldı anlayamadım. Çoğu topu eziyor ve oyunu yavaşlatıyor. Çok değişken bir form grafiği var buna bir çözüm bulması gerek.

Takım genel olarak iyiydi. Bilirsiniz avrupa dönüşü her zaman tehlikelidir. Ama bunu da aştık. Artık şampiyonluk yolunda artık sadece 5 maçımız kaldı. Kalan 15 puandan en az 12 puan toplarsak ligi zirvede bitiriyoruz. Bu olacak buna bütün Galatasaraylılar canı gönülden inanıyor.

Fatih Terim'in 8 maçlık cezası kaldı. Hasan Şaş 1 hafta daha tribünde. Ümit Davala, Elazığspor maçında kulübeye dönecek.

Galatasarayımız bu galibiyet ile puanını 59 a çıkardı.Eğer Fenerbahçe yarın kaybederse fark 7 olacak. Ve kalan 15 puandan 9 puanı almamız yeterli olacak.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-