"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Real Madrid 3-0 Galatasaray maç özeti izle

2 yorum


Galatasaray 3-2 Real Madrid maç özeti izle




Hiç haketmedik diyerek şu yazılara başlamaktan bıktım artık. Kura çekildiği zaman zaten açık favori Real Madrid'di. Ama dünkü yazımda kağıt üstünde favori olmanın bir şey ifade etmediğini söylemiştim. Bence yenilsek de bunu kanıtlar bir oyun oynandı. Beklediğimin çok çok altında bir Madrid baskısı oldu diyebilirim. Tabi bunu sağlayan da bizim oyun felsemizden kaynaklanıyordu.

Mücadeleye Muslera - Eboue - Semih - Dany - Riera - Hamit - Melo - Selçuk - Sneijder - Drogba ve Burak 11 i ile başladık. Bu şuan ki ideal kadromuz zaten. İstediğimiz gibi de başladık. Hatta bence oyunun genelinde belirli bir tarafın hakimiyeti yoktu. Hatta Galatasaray çok daha iyi topla oynadı diyebilirim. Özellikle ilk yarı. Melo, Hamit, Selçuk ve Drogba 4 lüsü çok iyi işler yaptılar. Eboue de çok iyi bindirmelerle hücum aksiyomlarında başı çeken isim oldu.

Real Madrid ise yer yer hızlı oynadı. Zaten savunma arkasına atılan toplarda ne kadar etkili olduklarını cümle alem biliyor. Mesut, Di Maria ve Ronaldo ile çok etkili olmasalarda pozisyonlar buldular.

Aslında canım çok sıkkın olduğu için içimden hiçbir şey yazmak gelmiyor. Ama yediğimiz goller ve hakem için 2-3 kelam etmek gerek.

İlk gol klasik Madrid golü idi. Araya atılan temiz bir top, Ronaldo her zamanki gibi iyi sarktı ve golü yaptı. İşte defansın bir anlık dalgınlığı hazırladı aslında bu pozisyonu. Orda Eboue'nin geriye koşuya devam etmesi gerekirdi ama bunu yapmadı.

İkinci gole bir şey demiyorum ancak yenilmemesi gereken tarzda bir gol. 2 savunma oyuncusu topa yükseliyor ama vuramıyorlar. Top da Benzema'nın önünde kalıyor. Gole diyecek bir şeyim yok ancak talihsizlik bu kadar olur. Şans hiç yanımızda değildi. Ama şimdi tekrar baktığımda Eboue'nin yine bir hata yaptığını görüyorum.

Üçüncü gol ise tam bir hakem faciasıydı. Yani tam gözünün önünde olan bir olayda o pozisyondaki takdir hakkını nasıl Real Madrid'den yana kullanıyor anlayamıyorum. Drogba'nın, Ramos'a herhangi bir hareketi yok iken Ramos çok dengesiz bir şekilde geliyor ve yere düşüyor. Hakemin tam önünde olan bir olay ve hakem saçma sapan bir kararla faulü Madrid'e veriyor. Ve sonunda da 3. gol geliyor.

Bizim de kaçırdığımız bir çok pozisyon var. Gerçekten çok verimli paslaşmalarla pozisyonlar bulduk. Özellikle 43. dakikada Drogba'nın pasında ceza sahasına hareketlenen Eboue karşı karşıya kaldı ama vuruşu kalecinin üstüne gitti. Belki de yanında boş durumda olan Burak Yılmaz'a çıkarmayı deneyebilirdi.

45+1 de Drogba ile bir pozsiyona daha girdik. Drogba çok iyi kontrol etti ancak top yere düştüğünde şansız bir şekilde top Drogba'nın dizine çarptı ve vuruş açısını kaybetti.

Drogba genel olarak çok iyi oynadı. Top aldı indirdi servis yaptı. İlk 70 dakika falan çok iyiydi ama sonra o da hafiften oyundan düştü.

Melo da Selçuk'un yükünü çok hafifletti ve ileri çıkışları çok iyi yaptı. Derinlemesine attığı paslar da çok iyiydi. Hep son zamanlarda kendini buldu dedik bugün de bunun hakkını vererek iyi bir oyun sergiledi.

Takımımız genel olarak çok iyi oynadı bence. Bulundukları konumun hakkını verdiler genel olarak. Ama işte olmayınca olmuyor. Yenilen şanssız goller. Yoktan var olan pozisyonlar vs

Fazla yazmayacağım artık. Kaybetmek kolay, kazanmak olay demiştik ama olmadı. Sağlık olsun. Ben üzülmüyorum. Çünkü bu sezonki avrupa hedefimizi fazlası ile gerçekleştirdik. Tabiki 3-0 ın rövanşında Madrid ile oynamak artık çok zor olacak. Ama futbolda her şey var. Haftaya izleyip göreceğiz.

Hakeme gelirsek. Hakem bu seviyenin hakemi değil gerçekten. Maçı katletti diyebilirim. Verilmeyen penaltı pozisyonları, verilen hatalı ve saçma kararları ile oyunun içine etti diyebilirim. Umarım İstanbul'daki maçta bu derece yeteneksiz bir hakem ile karşılaşmayız.

Belki burdan turu çevirmek zor ama Arena'da takımımızın taraftarlara ve camiamıza bir galibiyet hediye edebileceğine inanıyorum.

Cimbom724

2 yorum:

G dedi ki...

Maçın genel olarak özeti tam da yazındaki gibi gerçekten, fakat Melo ve Hamit benim beklentilerimin çok altında oynadılar. Burak kaybolup gitti rakip defans arasında. Güzel bir yazı olmuş.

Cimbom724 dedi ki...

Teşekkür ederim. İlk yarı bence Hamit bekleneni verdi. Koşması gereken çok alan vardı. Belki ondan dolayı performansı düşmüş olabilir. Çünkü atağa çıkarken genelde ortaya gelip top aldı. Sonra sağ kanada açıldı. Savunma yaparken yine ortada başlattı bunu, sağ beke kadar geldi. Belki bu açıklık onu etkilemiş olabilir. Kolay değil Madrid'le oynuyorsun.

Melo konusunda da katılabilirim. Bazı pozisyonlarda uyudu. Ama buna rağmen 3 ay önceki Melo'dan kat kat iyi bir Melo var sahada. Bunu zaten Selçuk İnan'ın oyun içindeki performansı kanıtlıyor.

Burak gerçekten bazı maçlarda çok etkisiz kalıyor. Bu da o maçlardan biri oldu.

Sonuç olarak bu turun zor olduğunu hepimiz biliyorduk. Bu kadar uzun bir aradan sonra 1 kerede buralara gelmek büyük bir başarı. Ki sezon başı hedefimiz sadece gruptan çıkmaktı. Bunu 2 tık ileri taşıdık. Önemli olan burda bu olayı sürekli hala getirip, bu seviyedeki oyuna alışmak. Ondan sonra zaten yarı final, final kendiliğinden gelecektir.

Biraz uzun oldu ama maç heyecanı ile yazdığımdan bazı detayları atlamışım sanırım : )

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-