"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray Şampiyonlar Ligi Gelirleri

0 yorum

Son yazılarımızda Galatasaray'ın bu sezon avrupadaki sportif başarılarından çokça bahsediyoruz. Bu tabi ki çok güzel bir olay. Avrupada zaferler kazanmak, üst turlara çıkmak taraftarları sevindirmek, mutlu etmek tabi ki çok güzel. Ancak işin bir de maddi boyutu var.

Bu takım oluşturulurken çok büyük paralar harcandı. Ve bu harcanan paraların da karşılığının alınması gerekiyordu. Bunun içinde avrupa arenasında mutlaka ilerleyebilmemiz gerekiyordu. Sezon başında bu düşüncelerle şampiyonlar ligi mücadelemize başladık.

İlk önce direk katılım geliri olarak 8.6 milyon euro 'yu kasamıza koyduk. Daha sonra Fenerbahçe'nin ön elemede elenmesi ve gruplara katılamaması ile yayın gelirlerinin hepsini biz aldık. Bu da tam 10 milyon euro gibi bir rakamdı. Yani daha grup maçlarına başlamadan 18.6 milyon euro'yu kasamıza koymuş olduk.

Bu tabi ki çok büyük bir rakam ancak buralara kadar gelmişken hem sportif hem de ekonomik olarak daha çok şey kazanma fırsatımız varken bırakmak olmazdı.

Önce gruplardan çıkmayı başardık. Bu kasamıza 7 milyon euro daha koymuş olduk. Genel toplamda 25.6 milyon euro ' ya ulaştık.

Son 16 daki rakibimiz Schalke'yi de 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile eleyerek tur atladık. Burdan da 4.9 milyon euro ' yu cebe koyduk. Sonuçta toplamda 30.5 milyon euro gibi muazzam bir gelir elde etmiş olduk.

Bu da demek oluyor ki devre arası yaptığımız Sneijder ve Drogba transferlerinin bütün maliyeti şampiyonlar liginde bir sezonda çeyrek finale yükselerek karşılanmış oldu. 

İşte biz böyle başarıları sürekli hale getiremediğimiz için yıldız transferlere hasretiz. Sonra avrupalı oyuncular neden Türkiye'yi tercih etmiyor diyoruz. E sen oyna bakalım sürekli şampiyonlar liginde bak o zaman istediğin her oyuncu sana koşa koşa geliyor.

Dediğimiz gibi avrupada başarı hem sportif hem de ekonomik anlamda çok büyük getirileri olan bir iş. Bunu mutlaka sürekli hale getirmeliyiz.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-