"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray - Gençlerbirliği maç analizi

0 yorum

Ligin 25. haftası geldi çattı. Haftalar ne çabuk geçiyor gerçekten. Daha ligin ilk yarısı yeni bitmiş gibi. İkinci yarı başlayalı tam 8 hafta yani 2 ay olmuş. Gerçekten çok hızlı bu zaman. Neyse biz maça dönelim.

Bu hafta yine rakiplerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe'den daha erken oynuyoruz. Bu geçen hafta bir avantaj olmadı bizim için. Ya da şöyle söylemek daha doğru olur, biz bunu avantaja çeviremedik. Ama hep bahsettik avantaja çeviremesek de derbiden istediğimize yakın bir skor çıktı. Yani kaybettiğimiz pek bir şey yok.

Bu hafta(yarın) sahamızda Ankara ekibi Gençlerbirliği'ni konuk edeceğiz. Tabi ki her zaman olduğu gibi tek hedefimiz var o da sahadan 3 puan ile ayrılmak. Bunu başarabilir miyiz ? Bunu soralım. Çünkü son haftalarda iyi futbol oynamıyoruz. Sadece Ordu maçındaki geri dönüş hariç iyi oynadığımız bir mücadele yok denecek kadar az. Ama hala ligin zirvesindeyiz. Bu da Galatasaray'ın büyüklüğündendir.  


Şimdi gelelim maça. Bu maçı mutlak suretle kazanmalıyız dedik. Ama bu nasıl olacak nasıl bir taktikle ve nasıl bir oyun anlayışı ile ? Bir kere işin en önemli kısmı önde baskı kurmak. Eğer rakibin kendi ceza sahası önünde oyun kurmasını engellersek işler çok kolaylaşır. Bunun için ben Fatih Terim'in Umut ile başlayacağını düşünüyorum. Yanında muhtemelen Burak olacaktır.



Orta sahayı da kalabalık tutarsak önde baskıdan sonra acele ile top çıkarmaya çalışan Gençlerbirliği'nin bütün toplarını alırız. Orta sahada güçlü kalabilmek için ise mutlaka Hamit'in oynaması gerekiyor. Bunun eksikliğini son Eskişehir deplasmanında çok yaşadık. O yüzden Hamit mutlaka 11deki yerine dönecektir.

Onun dışında savunma hattı hemen hemen kesin gibi duruyor. Bu sefer sağ bekte Schalke maçı için hazır duruma gelmesi gereken Eboue'nin oynayacağını düşünüyorum. Cezası biten Dany ise formayı kapacaktır. Sol bekte ise Riera'nın oynamasını bekliyorum.

Orta alanda ise Selçuk İnan'ın yanında Yekta'nın oynaması bekleniyor. Çünkü biliyorsunuz bay 'Melo' 4 maç ceza yemesi yetmezmiş gibi, bir de Eskişehir maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Artık takımdaki geleceği sorgulanmalı. Çünkü bu sezon boyunca hiçbir katkısı olmadı.

Muhtemel 11'i şöyle verebilirim :
Muslera
Eboue - Semih - Dany - Riera
Hamit - Selçuk - Yekta - Sneijder
Umut - Burak

Riera, Amrabat ve Semih'in kart ceza sınırında olduğunu hatırlatalım.

Bir de iki takım arasındaki istatistiki verilere bakarak yazımızı sonlandıralım.

Cuma maçları bizim için bu sezon sıkıntı. Ligde oynadığımız 7 cuma maçından sadece 2sini kazanabilmişiz. 2 beraberlik alırken, 3 maçta sahadan yenik ayrılmışız. Bu kötü istatistiğe rağmen  ben kazanacağımızı düşünüyorum. Artık puan kaybına tahammülümüzün olmadığı haftalara girdik. Çünkü puan kaybettiğimiz takdirde fark bir anda eriyebilir. Buna çok dikkat etmemiz gerek. Kötü cuma şansını bu maçta yeneceğimizi düşünüyorum.

Bu mücadele iki takım arasındaki 84. mücadele olacak. Geride kalan 83 maçta takımımız 45 galibiyet alırken 21 maçta sahadan yenik ayrıldı. 17 maçta ise eşitlik bozulmadı. Galatasarayımızın attığı 141 gole başkent ekibi 90 gol ile karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında oynanan maç ise 3-3 sonuçlanmıştı.

İstanbul'da oynanan 41 maçta ise ekibimiz Gençlerbirliği'ne 27 ye 6lık üstünlük kurmayı başardı. Gol sayılarında ise 79 a 37 lik üstünlüğümüz var.

Mücadele yarın akşam saat 20.00'da Türk Telekom Arena'da oynanacak. Maçın hakemi Özgür Yankaya. Galatasaray - Gençlerbirliği maçı saat 20.00'da Lig Tv'den canlı izlenebilecek.

Umudumuz yani umduğumuz, ümit ettiğimiz sahadan 3 puan ile ayrılıp rahat bir şekilde takipçilerimizin maçlarının sonuçlarını beklemek. Kendi sahamızda mutlak kazanmamız gereken bu maçı kazanacağımızdan şüphem yok. Bu maç ile birlikte Fatih Terim'in de 1 maçlık cezası kalmış olacak.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-