"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Drogba'lı Burak'lı nasıl bir sistem ?

0 yorum

Fatih Terim'in eli o kadar güçlendi ki bu noktadan sonra başarının artık gelmesi lazım. 

Bugün yeni transferimiz Drogba'nın lisansı çıktı. Artık resmi olarak oyuncumuz oldu. Forvet hattımız oldukça kuvvetlendi. Burak, Umut, Elmander ve Drogba.. Eminim ki avrupada üst düzey takımların bile isteyebileceği bir forvet hattı bu.

O kadar çeşitli varyasyonlar yapılabilir ki işte bu durum Terim'in elini daha güçlü kılıyor. İçerde oynadığın bir maçta yabancı kontenjanı sıkıntısı çıkarsa Burak ve Umut'la başlayabilirsin. İstersen Burak Yılmaz'ı tek forvet oynatabilirsin. Kontenjanı dengeleyip Burak - Drogba çıkabilirsin. Yine tek forvetli düzende Drogba'yı ileri uca koyabilirsin. Zorlu bir maçta önde baskı yaratmak için Umut - Elmander ikilisi ile başlayabilirsin. Yani hocamızın elinde seçenek çok. Asıl iş bundan sonra. Bu varyasyonları en verimli şekilde sahaya sürmek olacak.

Muslera'nın kaledeki yeri garanti. Savunmada ortada Dany - Semih ikilisi de banko gözüküyor. Sol bekte Riera'nın yeri de garanti. Gerçekten müthiş bir uyum sağladı Riera sol beke. Sağ bekte Sabri'nin artan performansı yüzleri güldürdü. Yabancı kontenjanı için olumlu bir etki yarattı. Ama Eboue'de eski performansını yakaladığında orda tatlı bir rekabet oluşacaktır. Şuan için sağ bekte Sabri'yi düşünürsek toplamda 3 yabancıya ulaşmış olduk. Devam edelim.

Orta sahaya geldiğimizde sağda Hamit'in yeri garanti gözüküyor. Ortada Melo'nun cezalı olduğunu düşünürsek Selçuk, Yekta ve Sneijder oynar gibi gözüküyor. Solda da Amrabat'ın foma giymesi muhtemel. Tabi bu beşli orta saha düzeni için geçerli olan bir diziliş. 3+2 toplamda 5 yabancıya ulaştık.

Forvet hattına geldiğimizde alternatif çok. Ama kuvvetle muhtemel önümüzdeki birkaç maçta Burak'ın yeri garanti gözüküyor. Terim'in maçların gidişatına göre Drogba ile ya çift forvete ya da tek forvete dönebilir.

Bu anlattıklarımız Türkiye Ligi için geçerli tabi.

Ama Şampiyonlar Ligi'ne göre bir kadro düşünürsek benim kafamda şöyle bir şablon oluşuyor :

Muslera
Eboue - Semih - Dany - Riera
Hamit - Selçuk - Melo
Sneijder
Burak - Drogba

Yani 4-3-1-2 gibi bir sistem. Ne kadar doğru olabilir bilmiyorum. Çünkü kanat oyuncularını burda veto etmiş oluyoruz.

Tabi bu noktada en doğru kararı Fatih Terim verecektir. Biz sadece bir analiz edelim dedik.

Didier Drogba'yı da bu hafta Akhisar maçında ilk defa sahada görebiliriz. Bu da Türk futbolu için ayrı bir heyecan.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-