"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Akhisar Belediyespor 1 - 2 Galatasaray maçın özeti ve goller

0 yorum
Drogba gol sevinci

Galibiyetin çok önemli ve gerekli olduğu bir haftada kazandık.

Mücadelenin genelinde topa hakim olan taraftık. Ama şu topu ileriye taşıyamama sorununu hala yaşıyoruz. Geçen sezon en iyi olduğumuz konuda bu sezon gerçekten tam bir çöküş yaşıyoruz. Topu sürekli geride oynuyoruz. Bir türlü ilerde pas yapamıyoruz. Topa çok sahip olmamıza rağmen öyle etkili bir atak yapamadık.

Maçın ilk yarısında akıllarda kalan tek tük pozisyon vardı. Bunlardan biri Sneijder'ın aşırtma vuruşuydu. 36. dakika kimsenin beklemediği şekilde aşırtma bir vuruş çıkardı Sneijder. Kaleci Oğuz bu topu güçlükle kornere çeldi. Maçın 22. dakikasında da Burak Yılmaz'ın rakip kaleye çıkardığı etkili bir şu vardı. Ancak Oğuz yine başarılıydı.

İlk yarı genel olarak ortada geçti. Her ne kadar topa genel olarak sahip olan taraf biz olsak da etkili şutların dışında etkili bir atak yoktu.

Maçın ikinci yarısının başları da ilk yarıdan farksızdı aslında. 48. dakikada yine Sneijder kaleyi denedi. Ancak Oğuz yine başarılı oldu.

Aslında maçı Drogba öncesi ve sonrası diye ikiye ayırabiliriz.

Yeni transferimiz Didier Drogba maça 63. dakikada dahil oldu. Girdiği andan itibaren etkili olmaya başladı.

Topu kontrol edişi, çok zekice attığı paslar harikaydı. Fizik olarak gerçekten çok güçlüydü. 35 yaşında ama resmen 27-28 yaşında bir insanın sahip olacağı fizik - kondisyon yetilerine sahip.

Dediğimiz gibi Drogba oyuna girdikten sonra ilerde daha etkili olmaya başladı. Yıllardır aradığımız forvet tipine ulaştık sanırım. İlerde top tutan, basan etkili bir forvet.

Drogba'nın oyuna dahil olması aslında tüm takıma olduğu gibi Sneijder üzerinde çok etki gösterdi. Drogba oyuna girince Sneijder daha istekli bir hal aldı. İki tane zeki, düşündüklerini hemen uygulayabilen oyuncu oyunda olunca işin rengi hemen değişiveriyor.

Maçın 68. dakikasına gelindiğinde gol de geldi. Burak Yılmaz'ın sağ kanattan yaptığı ortada Drogba öyle bir yükseldi ve kafayı vurdu ki top süzüle süzüle ağlarla buluştu. Gol sevinci de harikaydı. Drogba şu gol sevincini kadıköyde yaşasın inanılmaz bir şey olacağı kesin.

Drogba'nın oyuna girişi ile hareketlenen takımımız çok geçmeden ikinci golü de buldu.

Sneijder'ın ara pasına hareketlenen Drogba'nın topa dokunuşunda top kaleciye çarpıp Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Burak Yılmaz'a da sadece topu boş filelere göndermek kaldı.

Sneijder ve Drogba'nın gelişi gerçekten takım üzerinde çok olumlu etkiler yarattı. Sene başından beri üzerimizde bir ölü toprağı vardı. Bu yavaş yavaş kalkmaya başladı.

Akhisar'ı da takdir etmek lazım. Drogba oyuna girene kadar çok iyi mücadele ettiler. Yenilen 2 gole rağmen yılmadılar. Attıkları golde gerçekten güzeldi. Çok nefis bir organizasyonda golü buldular.

Şuna da değinmek gerek. Topu geriden bir türlü pozitif bir şekilde oyuna sokamıyoruz. Melo'nun eksikliği hissediliyor gerçekten. Bakalım Fatih Terim Schalke maçında Melo'ya şans verecek mi ?

Galatasarayımız bu galibiyetle puanını 43 e çıkardı. Drogba ilk maçında golle buluştu. Burak Yılmaz 2 haftada 3 gole ulaştı. Güzel bir akşam oldu gerçekten. Şimdi Schalke maçına odaklanabiliriz.

Akhisar Belediyespor 1 - 2 Galatasaray maçın geniş özeti ve golleri :


Süper Ligde oynanan bütün maçların özetini LigTv.com.tr'den izleyebilirsiniz : http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig



Maçtan kareler :







Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-