"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Yaz Transfer Dönemi

0 yorum

Sezon bitti. Şampiyonluk geldi. Fatih Terim yönetimindeki 8 sezonda toplam 6 şampiyonluk kazanarak büyük bir işe imza atmış olduk. Şampiyon olup tekrar şampiyonlar ligine direk olarak katılacak olmamız da bizim gelecek planlarımız için ( hem maddi hem de sportif açıdan ) çok önemli bir katkı oldu.

Şimdi bir olağanüstü başkanlık seçimi var. Ünal Aysal seçime tek aday olarak girecek. Bu da bizim yararımıza oldu. Ünal başkanın takımda oluşturmaya çalıştığı sistemin geride bıraktığımız 2 sezonda ne denli yararlı olduğunu gördük. Listesindeki kişiler için bir yorum yapamayacağım ama o da Galatasarayımız için en yararlısı ne ise onu yapmaya çalışıyordur sanırım. Açıkcası işin siyaset kısmı ile pek ilgilenmiyorum. Kulüp için en hayırlısı ne ise o şekilde olsun.

Sezon bitti dedik. Artık eksik gedik noktalarımızı kapatmaya geldi sıra. Yaz transfer dönemine Chedjou ile başladık. Stoperde Ujfalusi'den sonra oluşan lider açığını sanırım fazlası ile giderdik diyebiliriz. Chedjou'yu hiç izlemedim. Ama fiziki yapısından ve Lille'deki gösterdiği başarılı performansa baktığımızda stoper mevki için ideal bir seçim oldu diyebiliriz. Yaşının da çok olmaması ayrı bir artı.

Transferin maddi boyutu ise şöyle :

"LOSC Lille SA (Lille FC) profesyonel oyuncularından Aurelien Chedjou ile 2013-2014 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne (Lille FC) 6.300.000 euro bonservis ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise, her bir sezon için 2.200.000 euro sabit transfer ücreti ve 10.000 euro maç başı ücreti ve bir kereye mahsus olmak üzere 200.000 euro imza ücreti ödenecektir."

Bugünde sanırım ikinci resmi transferimizi yaptık. Henüz resmi olarak açıklanamsa da Erman Kılıç'ın Galatasaray forması ile verdiği poz işin bittiğini gösteriyor.

Erman Kılıç 3 yıldır Sivasspor'un formasını giyiyordu. Ondan önce İstanbul BB'de forma giyiyordu. Sık olarak takip ettiğim bir oyuncu değildi ancak Galatasaray'a karşı oynadığı maçlarda ne derecede etkili ve yetenekli bir ayak olduğunu az çok hepimiz gördük. Sivasspor'un da önemli isimlerinden biriydi. Türk futbolunun bence kaliteli oyuncularından biri. Türk oyuncu rotasyonu için alındı sanırım. Türkiye kupasında da artık sonuna kadar gitmemiz gerek. Bu açıdan da önemli bir hamle oldu bence.

Umarım takımımıza yararlı olur.

Şimdi Carlinhos ve Nani transferlerine odaklanmak gerek. Bugün çıkan bir habere göre de Belhanda da listedeymiş. Bekleyip görelim ..

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-