"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Galatasaray - Orduspor maç analizi

0 yorum

Bugün Orduspor ile yine ligin kritik maçlarından birine çıkacağız. En yakın takipçilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın galip geldiği hafta yine kazanmaktan başka bir çıkar yolu düşünmemeliyiz.

Beşiktaş bu hafta sonu Sivas deplasmanında 1-0 galip geldi. Fenerbahçe ise dün çok tartışılacak bir penaltı golü ile ve 90. dakikada çalınan bu penaltı düdüğü ile galip gelmeyi başarabildi. Hakem baskılara dayanamayıp verdi penaltıyı resmen. Fenerbahçe de Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.

Galatasarayımızın hafta içi şampiyonlar liginde oynadığı Schalke maçını hatırlıyoruz. Zaman zaman kontrol çok büyük bir şekilde Schalke'de olsa da genel olarak oyunu biz oynadık ve bol pozisyon bulduk. Bol pozisyon bulmamızdaki en büyük etken kuşkusuz Didier Drogba'nın ileri hattaki varlığıdır.

Gerçekten varlığı yetiyor. Çok rahat top indirebiliyor ve servis yapabiliyor. Zaten Burak Yılmaz'ı kaç kere pozisyona soktu hatırlayamıyorum.

Bu maçta yine en büyük kozlarımız olacak bu ikili.


Yine dört maçlık cezası bulunan Felipe Melo'nun bu mücadele sonrası cezası tamamlanmış olacak.

Fatih Terim, Melo'nun yokluğunda yine Yekta'ya şans verecek gibi duruyor.



Ama Melo'nun oynamadığı maçlarda topu ileri taşımanın sıkıntısını gerçekten yaşıyoruz. Özellikle Schalke maçında Melo oynayınca bu sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü gördük.

Savunmada ise biyonik adam Semih Kaya'dan üzücü bir haber geldi. Sol kasığında bir rahatsızlık bulunan Semih'in yerine Hakan Balta ya da Gökhan Zan görev alacak.

Onun dışında çoğu oyuncunun yeri belli gibi.

İleride Drogba - Burak. Solda Sneijder ( her ne kadar bu seçim yanlış olsa da , çünkü Sneijder'i sol kanada sıkıştırmak çok büyük bir yanlış ) Ortada Selçuk ve Yekta, sağda Hamit, defansta sağda Eboue tekrar forma alabilir. Solda Riera olur. Kalede de Muslera.

Orduspor ligin sonlarına demir atmış bir ekip. Onlar da ordan biran önce kurtulmak istiyorlar. Düşme hattı ile aralarında 2 puanlık bir fark var sadece. O nedenle bu maç onlar için de çok büyük bir önem arz ediyor.

Biz de takipçilerimizle puan farkını korumak için evimizde oynadığımız bu maçı kazanmalıyız mutlaka.

Kaybetme lüksümüz yok.

Mücadele bu akşam saat 20.00'da Lig Tv'den canlı izlenebilecek. Maçın hakemi Serkan Çınar.

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Orduspor sahasında 2-0 kazanmıştı.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-