"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Burak Yılmaz'ın kesilmesi doğru mu ?

0 yorum
Burak Yılmaz, Cluj maçı gol sevinci.
Burak Yılmaz geçen sezon Trabzonspor'da gösterdiği müthiş performanstan sonra avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelmişti. Galatasaray'ın da Burak Yılmaz'a almaya ilişkin girişimlerinden haberdardık.

Galatasaray en nihayetinde Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde bulunan 5 milyon euroya serbest kalır maddesinden yararlanarak oyuncuyla sözleşmeyi imzaladı.

Burak bu sezonun ilk yarısında gerçekten parmak ısırtacak bir performans sergiledi. Şampiyonlar liginde 6 kez rakip fileleri havalandırarak gol krallığının zirvesine oturmasının yanı sıra Galatasaray'ın gruptan çıkmasında en etkili isim oldu. 

Ligde de attığı goller Galatasaray'a birçok puan kazandırdı.

Ama Drogba transferinin konuşulmaya başlanması ile Burak Yılmaz'ında avrupaya transferi dedikoduları yayılmaya başladı. Yapılan açıklamada Burak Yılmaz'ın kesinlikle gönderilmeyeceği belirtildi.

Ama sezonun ikinci yarısı başladığında Fatih Terim Burak Yılmaz'ı yedek kulübesine hapsetti. İlk maç tamam dedik olabilir formsuzdur. Ama geçen haftaki Bursaspor maçında maç 1-1 iken Bursaspor'da arka alanda bu kadar açık verirken Burak Yılmaz'ın oyuna dahil edilmemesi büyük bir hatadır bence.

Senin elinde Burak Yılmaz gibi defansın arkasına çok rahat sarkan bir futbolcu varken bunu değerlendirmemek insanın aklına acaba gönderilecek mi sorularına getiriyor.

Burak Yılmaz gerçekten iyi bir golcü. Son vuruşlarda etkili. Ama benim gözlemlerime göre alıp gidebilen bir futbolcu değil. Dikine gidemiyor. Ama ayağına gelen fırsatları da değerlendirmesini biliyor. Mutlaka kadroda kalması gerek. Fatih Terim'in de Burak Yılmaz'ı oynatması gerektiğine inanıyorum.

Tamam dirençli takımlarla oynadığımız maçlarda Elmander-Umut ikilisinin oynaması doğru. Çünkü savunmayı hücum hattından başlatarak rakibi yıldırabilecek futbolcular ikisi de ama galibiyetin gelmediği dakikalarda mutlaka Burak tercihine başvurulmalı.

Ben Burak Yılmaz'ın Drogba ile çok iyi bir ikili olacaklarına inanıyorum.

Bugün de Burak Yılmaz'ın oynayacağını düşünüyorum.

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-