"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Burak Yılmaz = Hırs, Arzu ve İstek

0 yorum

Burak Yılmaz, bir süper lig gol kralı. Galatasaray'a gelişi çok olaylı oldu.

Futbola Antalyaspor'da başladı Burak Yılmaz. Zaten 1985 Antalya doğumlu.

2003 den 2006'ya kadar memleketinin takımında top koşturdu. Burada geçirdiği 3 sezonda toplam 70 maça çıktı. Bu 70 mücadelede 18 gol kaydetti.

Antalyaspor'da gösterdiği güzel bir performanstan sonra Beşiktaş teknik direktörü Jean-Tigana'nın dikkatini çekti. Israrlı girişimler sonucu Burak Yılmaz Türkiye futbol arenasının en üst basamaklarından biri olan Beşiktaş'a imza attı.Burada toplam 39 maça çıktı. 6 gol kaydetti. Daha tam olarak performansını göstermemiş olduğunu görüyoruz.Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın göreve gelmesi ile fazla forma şansı bulamayan Burak, Manisaspor'a transfer oldu.

Burda gayet iyi bir performans sergiledi Burak. Hatta burada yarım sezon forma giydi. 16 maçta 9 gol attı. Yine büyük kulüplerden Fenerbahçe'nin dikkatini çekti. Yarım sezonluk Manisaspor macerasından sonra Fenerbahçe'ye 4 yıllığına transfer oldu. Ama burada Burak Yılmaz'ın potansiyelini tam göremedik. Belki de teknik direktör Aragones'in ona verimli şans vermemesinden kaynaklı olabilir. 16 maça çıktı burda. Hiç gol atamadı. Geldiği ilk sezonda etkisiz bir performans gösteren Burak, sezon sonu Eskişehirspor'a kiralandı.

Burda forma şansı bulduğu 13 maçta sadece 1 gol kaydedebildi.

Ve artık patlama noktasına gelmişti. Artık kariyerinin doruk noktasına ulaşmaya gelmişti sıra. Burak Yılmaz, 2009-10 sezonunun devre arasında Fenerbahçe'den, Trabzonspor'a transfer oldu.

Şenol hoca onu çok iyi kullandı. Performansını sergilemesine çok yardımcı oldu. Burak Yılmaz üzerinde hatrı sayılır bir etkisi vardır.

Burak Yılmaz, Trabzonspor'da geçirdiği 2 sezon boyunca 75 maça çıktı ve 55 gol gibi bir sayıya ulaştı.



2011-2012 sezonunda ise zirveye ulaştı ve attığı 33 gol ile krallığın zirvesinde yer aldı.

Trabzonspor'da Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası şampiyonluklar yaşadı. Trabzonspor'da gösterdiği üstün performanstan sonra avrupa kulüplerinin de gözdesi haline geldi. Özellikle Liverpool ile adı sıkça anıldı.

Ama Galatasaray'ın gösterdiği son bir manevra ile 18 Temmuz 2012'de kendisini sarı-kırmızı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Tabi Galatasaray'a gelişi yazının başında belirttiğim gibi çok olaylı oldu. Galatasaray ile Trabzonspor çok sert bir şekilde karşı karşıya geldi. Ama sonuçta sözleşmelere aykırı bir durum olmadı. Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde 5 milyon euro'ya serbest kalır maddesi vardı. Kulübümüzde bu maddeden yararlanarak Burak Yılmaz'ı renklerine bağladı. Burak, Galatasaray'a geldiğinden beri gerçekten harika bir performans gösterdi. Ligde şuana kadar 20 maçta 14 gol attı ve krallıkta yine zirvede. Zaten şampiyonlar liginde gösterdiği performansı hepimiz ayakta alkışladık. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 6 maçta 6 gol kaydederek Ronaldo ile gol krallığında zirvede yer aldı ve şampiyonlar ligi grup aşamalarının en değerli oyuncusu oldu. Sezonunun ilk yarısı gerçekten iyi geçti onun açısından.

Ligin ikinci yarısı ise biraz sıkıntılı başlamıştı. Drogba'nın gelişi ile üzerinde çok haber yazıldı çizildi. Liverpool'a gideceği çok konuşuldu. 2 maçta da kesik yemesi çok tartışıldı. Ama bunun Fatih Terim'in bir taktiği olduğu anlaşıldı sonra. Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında oynamadı. Ondan sonraki Antalyaspor maçına ilk 11'de başladı ve geri dönüşü mükemmel oldu. 2-0 kazandığımız maçın iki golünü de o kaydetti.

Bu maçtan sonra Fatih Terim şöyle bir açıklama yaptı :

"Burak adına memnunum.. Bizde 26 tane aslan var demiştim.. Bugün 11 aslan vardı ve biri de Burak'tı.. Burak gidiyor geliyor.. Atıyor.. Herkes cevabını almıştır.. Benim zaman zaman mesajlarım olur.. Burak'a da mesajım oldu.. 1-2 maç oynamayınca mesajı aldı sanırım.. Bu akşam bunu gördük.. Burak bugün iyi oynadı.. Sevdiğim inandığım oyunucu olduğu için aldık.. Bu kadar forvet varken aldık.."

İşte bu Fatih Terim farkı oluyor.

Daha sonra Akhisar maçında 1 gol 1 asist yaptı. Ki asistini Drogba'nın ilk golüne yaptı.

Schalke ile oynanan son 16 ilk maçında yine takımımızın ilk golünü kaydederek, şampiyonlar liginde de gol krallığı zirvesini bırakmadı. Ve 7 gole ulaştı.

Geçtiğimiz pazartesi oynanan Orduspor maçında ise takımımızı ipten alan isim oldu. Skor 2-1 iken attığı 2 gol ile galibiyeti getirdi.

Burak Yılmaz'ın Orduspor maçında göstermiş olduğu performans gerçekten Galatasaray ruhunu yansıtan bir performanstı. Göstermiş olduğu hırs, arzu ve istek her Galatasaray formasını giyen oyuncudan beklediğimiz şeyler. Burak o gün bunu çok iyi yansıttı. Ve o armanın hakkını verdi.

Drogba'nın gelişi ile Burak Yılmaz'ın geleceği çok tartışma konusu oldu. Ama gördük ki hem Schalke maçı olsun hem Orduspor maçı olsun, Didier Drogba, Burak Yılmaz için çok büyük bir şanstır. Drogba'nın gelişi ile Burak daha çok pozisyona girmeye başladı. Daha çok boş alan bulmaya başladı. Ve bence bundan sonra da Burak için en iyi pozisyon hazırlayıcısı Drogba olacak. Onun tecrübe birikiminden öğrenceği çok şey var Burak Yılmaz'ın.

Ordu maçında Fatih Terim'in tribüne gönderilmesi ile ekip daha bir coşkulu başlamıştı ikinci yarıya. Ki Burak Yılmaz attığı her golden sonra Fatih Terim'e koştu. Bu da aralarında ne kadar iyi bir ilişki olduğunun göstergesidir.

Toparlar isek Burak Yılmaz gerçekten çok iyi bir futbolcu. İyi fubolculuğunun yanında muhteşem bir hırsa da sahip. Hırsını ve isteğini olumlu yönde kullanmasını iyi biliyor.

Daha uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edeceğini düşünüyorum. Galatasaray forması altında lig şampiyonlukları ve avrupa şampiyonlukları yaşaması gereken bir isim.

Yazımızı Burak Yılmaz için hazırlanmış iki video klip ile bitirelim :





Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-