"Hagi kaleye baktı bir çalım nefis bir hareket, Hagi Hagi Hagi !.. "


Avrupa'da tekrar başarı hayal mi ?

0 yorum
2000-UEFA Kupası Şampiyonu Galatasaray

Galatasarayımız her alanda olduğu gibi futbolda da Türk futbolunun öncü takımlarından. Her önemli olayın ilklerinde bilindiği gibi Galatasaray vardır.

Çünkü Galatasaray'ın kuruluş amacı sayın Ali Sami Yen'in dediği gibi "İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak. Türk olmayan takımları yenmek." İşte bu yüzden avrupada başarıya en yakın takım her zaman Galatasaray olmuştur ki bu başarılara da ulaşan tek takım Galatasaray'dır.

1996 dan 2000 e kadar süren efsane şampiyonlukların ardından artık bu 4 yıllık süreci bir avrupa kupası ile taçlandırmaya gelmişti sıra. Fatih Terim'in en iyi dönemini geçirdiği yıllardı. Alt yapıda da Türk futbol tarihinin en verimli dönemiydi. Tabi bu başarının gelmesindeki en önemli etkenlerden biri alt yapıydı.

O dönemde alt yapıdan takımımızın ilk 11inde oynayan toplam 7 futbolcu vardı. Bunlar arasında Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Suat Kaya, Tugay Kerimoğlu, Arif Erdem gibi isimleri sayabiliriz.

Omurga sağlam olunca başarı da kaçınılmaz oluyor. Bu saydığımız futbolculara Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ümit Davala, Hakan Ünsal ve Ergün Penbe gibi Türk futbolcuları da eklersek Türk omurgasının ne kadar sağlam olduğunu görürüz. Bunların yanına da Taffarel, Hagi, Popescu ve Capone gibi kaliteli yabancıları da koyunca başlarına da Fatih Terim gibi bir teknik adamı getirince başarı kaçınılmaz oluyor.

Dediğimiz gibi 4 sene üst üste gelen Türkiye Ligi şampiyonluklarının ardından bu başarıları avrupa şampiyonlukları ile süslemeye gelmişti sıra. Şampiyonlar ligi ile başladığımız sezonda grubu 3. bitirip uefada yolumuza devam ettik. Dolu dizgin giden bir sezonun ardından finalde Arsenal'i de devirip UEFA kupasının sahibi olduk.

Daha sonra Fatih Terim ve Hakan Şükür takımdan ayrıldı. Yerlerine Jardel ve Lucescu geldi. O senenin Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile süper kupa finalinde karşılaştık. Jardel'in attığı iki golle şampiyonluk geldi. Her ne kadar bu şampiyonlukta takımın başında Lucescu bulunsa da bu işin de alt yapısını hazırlayan Fatih Terim'dir. 4 sene boyunca süre gelen başarılı bir yönetimin ardından kazanılmıştır bu şampiyonluklar. Ve Türk futbolu tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Bu başarılar üzerinden 13 sene geçse de biz bunlarla övünüyoruz. Çünkü haklıyız övünmekte. Ama artık yeni başarıları istiyoruz.

İşte bunun tohumları Ünal Aysal'ın başkanlığa gelmesi ile başladı. Ünal Aysal hemen futbolun başına başarılara alışık olan Fatih Terim'i getirdi. Çok sağlam bir Türk oyuncu omurgası oluşturuldu. Özellikle bu sezon Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Hamit Altıntop'un takıma katılması ile bu omurga iyice sağlamlaştırıldı. Alt yapıdan Semih Kaya ve Emre Çolak gibi yetenekler çıkardı Fatih Terim.

Ve bu kadro Sneijder ve Drogba gibi dünya çapında oyuncularla desteklendi. Bunların yanında Muslera, Melo ve Riera gibi isimleri de unutmamak lazım.

Fatih Terim bu yönetime alışık. Eğer bir şampiyonlar ligi kupası gelecekse Türkiye'ye bu eminim ki Fatih Terim tarafından gelecek.

Fatih Terim bu işin tohumlarını "Fatih Terim yeni Aslanlarını arıyor" projesi ile atmaya başladı.

Bu başarı da gelecek. Galatasaray, Türk olmayan takımları yenmeye devam edecek !

Cimbom724

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Cimbom724 - Yayınlar kaynak gösterilerek paylaşılabilir. -2013-